Maryam Ghahremani blir Sverigechef på Acast – "Vi ska bli nummer ett för alla poddskapare"

Acast

Maryam Ghahremani, nytillträdd sverigechef på Acast. Foto: press.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Maryam Ghahremani blir ansvarig för poddplattformen Acasts svenska organisation.

Acast har skapat en plattform för podcasts, där bolaget både producerar innehåll och dessutom hjälper andra innehållsskapare med annonsförsäljning.

Nu har bolaget plockat in Schibsted-veteranen och startupentreprenören Maryam Ghahremani som Sverigechef.

“Det känns fantastiskt kul. På Schibsted var jag med om transformationen från tidning till en tidig digital spelare. På Acast ser jag potentialen att bygga framtidens radioplattform”, säger hon.

Vilka erfarenheter tar du med dig från Schibsted?

“Dels är det kunskap om hur man bygger organisation och team. Dessutom tar jag med mig kunskapen om att röra sig och ta mark i en snabbrörlig bransch. Vi var verkligen snabba på Schibsted. Nu ska Acast ta en del av kakan i radiomediet och bli plats nummer ett för alla poddskapare”, säger Maryam Ghahremani.

Acast finns idag även i bland annat USA och Storbritannien men den svenska organisationen är själva moderskeppet. Där finns både utvecklingsavdelning och finans utöver innehålls- och säljavdelningar.

Vad blir det första du kommer att göra?

“Jag tillträdde förra veckan. Till en början blir det att lyssna in organisationen och människorna och se var man kan göra störst skillnad. Jag brukar säga att respekt inte är något man får med en titel utan något man förtjänar. Nu handlar det om att lära sig produkten”, säger Maryam Ghahremani.

Senast kommer hon från appen Left or Right, som hon grundat med bland annat bloggprofilen Sofi Fahrman. Hon kommer dock fortsätta vara involverad i appen, även om det inte blir något operativt ansvar.

“Det var planerat sedan tidigare att jag inte skulle arbeta operativt. Jag kommer vara med i de strategiska besluten och fortsätta vara medgrundare”, säger Maryam Ghahremani.

Missa inte Breakits helgintervju med Sofi Fahrman, där hon talar ut om varför modefacket känns trångt. 

Läs mer