Sting rullar ut spelinkubator – flyttar in i nytt startupkontor

Breakit - Sting rullar ut spelinkubator – flyttar in i nytt startupkontor

Jonas Lindqvist & Jana Palm

Jonas de Lange

Reporter

Acceleratorn Sting lanserar ett nytt inkubatorsprogram för spelbolag. Samtidigt inleds ett samarbete med startupkonteret Embassy for entrepreneurs.

Redan i höstas genomförde Sting ett inkubatorsprogram för spelbolag under namnet Test Drive Game. 10 bolag deltog då i programmet.

Nu står det klart att inkubatorn bestämt sig för att bredda spelprogrammet och rulla ut det i full skala.

“Vi fick väldigt positiv respons från både från deltagare och partners i STING Test Drive Game. Det var tydlig att det finns ett stort behov av specifik coaching för spelstartups, framför allt kring affärsverksamheten; det kunde vi se då teamen gjorde otroliga framsteg under programmets gång. När man har som jobb att tillverka spel, måste man tidigt tänka på affärsmodellen och det är nog just det som svenska spelstartups behöver mest hjälp med”, säger Jonas Lindqvist, game coach på Sting.

I samband med det nya programmet inleder Sting även ett nytt samarbete. Spelbolagen kommer att placeras i startupkontoret Embassy for entrepreneurs nya lokaler på söder.

“Att vi startar en spelhubb just på Söder är ingen tillfällighet. Södermalm är en hubb för dataspelsskapande och vi kommer att sitta i närheten av spelföretag som Paradox, Avalanche och DICE. Jag ser fram emot att hjälpa till att skapa en kreativ och inspirerande miljö för spelbolag och det ska bli spännande att följa utvecklingen av nya produkter och se nya framgångsrika spelbolag växa fram”, säger Jana Palm, ansvarig för Stings spelhubb på Embassy House.

Embassy lanserades i smyg för bara ett halvår sedan och har redan lockat till sig ett 40-tal bolag.

Läs fler artiklar
LÄS MER