Vill du inte att bekanta ska se dig på Tinder? Han kan ha lösningen

Veckans Break?
Vill du inte att bekanta ska se dig på Tinder? Han kan ha lösningen

Karo Hajrapetian har tagit ram dejtingappen Amando. Foto: Privat

Johanna Ekström

Reporter

Amando är dejtingappen som går på personlighet framför yta - och som låter dig vara anonym.

19-åriga ekonomistudenten Karo Hajrapetian har det senaste halvåret, parallellt med plugget på Stockholms universitet, jobbat på att ta fram dejtingappen Amando.

“När jag kollade på de dejtingappar som finns på marknaden så tyckte jag att det fanns ett behov av en app där man kan vara anonym. Alla vill inte att andra ska veta att de dejtar, man kanske inte vill verka desperat. Och om man är lite äldre kanske man inte vill lägga upp en bild på en app där kanske även ens barn kan finnas”, säger han.

I Amando lägger du alltså inte upp någon bild på dig själv. Istället fyller du i ålder, kön, var du bor och vad du gör. Du kan skriva ditt namn, men kan också välja att vara anonym. Utöver det skriver du en presentation om dig själv.

Förutom att andra inte får reda på att du dejtar är tanken med appen också att människor ska hitta varandra på grund av personlighet snarare än utseende.

“Tinder är väldigt utseendebaserat och Match.com är ganska tidskrävande. Det här är lite som en kombination av båda”.

“Det finns en swipe-funktion där du läser informationen om personen. Sedan när du väl börjat chatta med någon kan du själv bestämma när du vill skicka en bild”, säger Karo Hajrapetian.

Utöver den vanliga presentationsrutan kommer det också att finnas en ruta där användaren ska berätta något pinsamt om sig själv, som en konversationsöppnare.

Just nu håller han, med hjälp av ett annat bolag, på att utveckla appen som ska lanseras i slutet av mars. Hemsidan kommer upp för intresseanmälningar under lördagen.

Vad har du för mål med appen?

“Dt stora målet är att bli go to-dejtingappen för mobilen. Men ett mindre mål är att få många användare i början och att kanske få en investering framöver”.

Appen kommer att vara gratis till en början, men så småningom, beroende på hur det utvecklas, finns planer på olika betalmodeller.

Fotnot: I "Veckans break?" presenterar vi varje helg ett helt nytt svenskt startupbolag –  eller en startupidé som är i en mycket tidig fas. Läs tidigare artiklar i serien här.

Läs fler artiklar
LÄS MER