Jenny Ann Ax:son Johnson blir ny vd för Schoolido när grundaren kliver ner

Schoolido
Jenny Ann Ax:son Johnson blir ny vd för Schoolido när grundaren kliver ner

Hanna Harge, grundare på Schoolido och Jenny Ann Ax:son Johnson som tar över som vd. Foto: Press

Johanna Ekström

Reporter

Schoolido plockar vd från finsk utbildningsjätte när grundaren och nuvarande vd:n Hanna Harge tar en mer strategisk roll i bolaget.

Jenny Ann Ax:son Johnson tar över som vd för utbildningsstartupen Schoolido den 3 april i år. Hon kommer närmast från rollen som affärsutvecklingschef på det internationella utbildningsbolaget Sanoma utbildning och har tidigare jobbat på bland annat språkresejätten EF samt på Tele2.

Rekryteringen innebär att nuvarande vd:n, bolagets grundare Hanna Harge, får en ny roll i bolaget som beskrivs som mer strategisk.

“Jag är stolt och glad över att vi lyckats rekrytera en digital stjärna med bakgrund inom utbildningssektorn. Jenny Ann har både kompetensen, erfarenheten, styrkan och ledaregenskaperna som krävs för att ta Schoolido till nästa nivå”, säger Hanna Harge i en kommentar.

Schoolido har utvecklat en utbildningsplattform riktad mot årskurs 7-9. På den finns tolv kompletta skolämnen samlade, och eleverna får själva välja inlärningssätt. Det kan handla om att läsa, lyssna, titta på filmer eller göra olika texter. Till sin hjälp att ta fram materialet anlitar företaget olika akademiker, författare och animatörer.

I somras tog Schoolido in 8 miljoner kronor i en finansieringsrunda som leddes av skolföretaget Academedia. Tidigare har bolaget tagit in 14 miljoner från bland annat Gelba Management samt 6 miljoner från Aggregate media (i utbyte mot medieutrymme). Sommarens runda innebar en lägre värdering, 23 miljoner, jämfört med den som gjordes året innan då bolaget värderades till 72 miljoner. Något som bolaget tidigare har kommenterat för Breakit med att det är naturligt att värdet på en startup fluktuerar.

Under 2016 kopplade bolaget på sin betaltjänst och under 2017 väntar en bredare lansering och en rad nya funktioner på plattformen.

“Hanna och teamet på Schoolido har byggt upp en innovativ och högkvalitativ digital lärtjänst. Det känns spännande att få vara med på den fortsatta resan och jag ser verkligen fram emot att tillsammans med teamet utveckla Schoolido vidare och föra ut tjänsten till fler lärare och elever", säger Jenny Ann Ax:son Johnson i en kommentar.

Enligt senast tillgängliga bokslutet, det brutna räkenskapsåret 2015 (som kom innan tjänsten lanserades), omsatte Schoolido 27.000 kronor och gjorde en förlust på 3 miljoner. 

Läs fler artiklar
LÄS MER