Göteborgsbolaget Movimento köps upp av fordonsjätte – köps upp av Delphi Automotive

Verdane Movimento Industrifonden
Göteborgsbolaget Movimento köps upp av fordonsjätte – köps upp av Delphi Automotive

Per Anell, Industrifonden

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Svenska riskkapitalbolaget Verdane och Industrifonden säljer Movimento till Delphi Automotive.

Movimento grundades 2004 i Göteborg och levererar idag uppdateringar av programvara, data och säkerhet för alla skeden av ett fordons livscykel.

Största ägare i bolaget är riskkapitalbolaget Verdane, med cirka 40 procent av aktierna, och Industrifonden med 25 procent.

Nu står det klart att de svenska riskkapitalbolagen säljer Movimento till Delphi Automative, ett bolag som bland annat utvecklar teknik för självkörande fordon.

Hur mycket Movimento säljs för har vi i skrivande stund inga siffror på, men Movimento omsatte exempelvis 115 miljoner kronor under 2015 med ett positivt resultat. 

“Vi är nöjda med affären, helt klart”, säger Per Anell, investment manager på Industrifonden till Breakit.

“Det har varit en spännande resa att vara med på, och nu har vi funnit en ny ägare i en utmärkt position för att ta Movimento till nästa steg i utvecklingen mot visionen om ”the software defined car”. Vi är också mycket nöjda med avkastningen som affären ger oss.”

Movimento har idag utveckling i Göteborg men bolaget drivs från USA. Industrifonden klev in som ägare i bolaget 2007 och Verdane investerade i Movimento 2010.

Läs fler artiklar
LÄS MER