Martin Källström från Narrative drar i gång ny startup i Asien

Martin Källström från Narrative drar i gång ny startup i Asien

Martin Källström. Foto: PRIVAT/TT/Leif R Jansson

Viviana Canoilas

Reporter

Martin Källström börjar om i en ny bransch på en ny kontinent.

Det var i september i år som Linköpingsbolaget Narrative, som hade utvecklat en liten kamera som fästs på kläderna, gick i konkurs. Redan då flaggade Martin Källström att han skulle starta något nytt igen.

Men först skulle han skapa en verktygslåda för entreprenörer som vill skapa tillväxt.

Någon verktygslåda har Martin Källström dock inte hunnit med. I stället har han haft fullt upp med sitt nya finansteknikbolag som befinner sig i en uppstartsfas.

"Vi är fortfarande under radarn, men vi håller på att bygga upp ett fintechbolag för hela Europa och Asien", säger Martin Källström när Breakit når honom från Bangkok, där han är och gör research inför projektet.

Han är förtegen om vilka personer som arbetar i bolaget och vill inte berätta hur fintechbolagets produkt eller tjänst ser ut. Han avslöjar dock att "bolaget håller på att bygga något som man verkligen behöver” och att han siktar på en lansering under våren nästa år.

"Fokuset är hitta något som användarna eller kunderna inte kan leva utan, alltså ett konkret behov", säger Martin Källström.

Från hårdvarubolag till fintechbolag – varför?
"Jag växlade om rätt snabbt efter konkursen och det har gått väldigt snabbt. Det här är något jag har tänkt på sedan i somras och känner att jag har hittat rätt med fintechbolaget”, säger Martin Källström och fortsätter:

“Det jag kan är att bygga internationella bolag. När jag grundade Narrative skaffade jag en expert som kunde kamera. Nu har jag skaffat expert inom fintech, samtidigt tvingas jag att lära mig om marknaden och fintechbranschen, men jag gillar det och utmaningen."

Det nya fintechbolaget ska ha sitt teknikteam i Sverige och sitt finansteam i Bangkok och i Tokyo. Själv kommer Martin Källström dela upp sin tid mellan länderna.

Varför i Bangkok?
"Många svenska startups tittar på Singapore. Men i Singapore tittar många på Bangkok eftersom det är en väldigt stor tillväxttakt här. Därför föll valet på Bangkok", säger Martin Källström och tillägger:

"Asien är en spännande marknad eftersom all infrastruktur inte utvecklad och det finns mer möjligheter här."

Trots att Martin Källström inte driver verksamheten längre pratar han fortfarande varmt om Narrative. Han är glad att teknikchefen tog över verksamheten och driver startupen med de anställda.

"Jag är inte helt frånkopplad från Narrative, utan finns med i ett hörn där jag delar med mig av mina kunskaper och erfarenheter", säger Martin Källström.

I måndags kunde vi också berätta att fotoappen Snapchat var i diskussioner med Narrative tidigare i år om ett eventuell förvärv.

Läs fler artiklar
LÄS MER