Narrative-grundaren bekräftar: Snapchat var intresserade

Breakit - Narrative-grundaren bekräftar: Snapchat var intresserade

Martin Källström är vd på Narrative. Foto: Sara Lindh.

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Det stämmer att Narrative och Snapchat förde samtal - som kunde ha mynnat ut i ett förvärv. Det säger grundaren Martin Källström till Breakit.

Nu bekräftar grundaren till konkursade Narrative uppgifterna om att bolaget var i diskussioner med Snapchat om att bli uppköpt.

“Det stämmer att vi pratade med dem. Jag var och hälsade på Snapchat tre-fyra gånger i Los Angeles under våren", säger Martin Källström och fortsätter:

“Vi hade möte med deras teknikchef och deras teknikteam, och med en sorts special labs-avdelning. De berättade aldrig för oss hur konkret deras intresse var. Men eftersom de ville träffas flera gånger antog vi att det var ganska seriöst, även om det var väldigt svårt att avläsa”, säger han.

Sedan samtalen fördes har Snapchat gått ut med att bolaget ska utveckla egen hårdvara inom kamera-segmentet.

“Då var det inte känt offentligt och de berättade heller inte för oss att de höll på att utveckla en egen bärbar kamera. Men det var uppenbart att de hade tänkt djupt och länge på hur en sådan skulle fungera. De hade väldigt initierade frågor”, säger Martin Källström.

Det kan inte ha varit så att Snapchat helt enkelt ville pumpa er på information - lite som att spionera på er?
“Det tror jag inte. Det stora värdet i ett bolag som Narrative ligger i hur man jobbar dagligen med att applicera de erfarenheter man har gjort. Det är ingenting man kan råka avslöja i ett möte på någon timme".

Martin Källström säger att Snapchats tankar om hur tekniken borde utformas låg väldigt nära Narratives egen teknik.

“Det är väl ett budskap till andra entreprenörer, att om man driver ett företag som har teknik som ligger i framkant så kan man räkna med att det finns intresse från amerikanska företag. Man ska inte underskatta värdet av sin egen teknik”, säger Martin Källström.

Läs fler artiklar
LÄS MER