It-veteraner investerar i startupen Innovation 360 Group

Innovation 360 Group
It-veteraner investerar i startupen Innovation 360 Group

Magnus Penker, vd för Innovation Group 360. Foto: Press

Viviana Canoilas

Reporter

Innovation 360 Group skalar upp och öppnar kontor i New York.

Innovation 360 har byggt upp en databas för att analysera, designa och transformera företag och organisationer. Målet är att ledningsgrupper ska börja tänka mer innovativt och bli bättre rustade för att möta morgondagens marknads- och teknologiförändringar.

Nu tar startupen in externt kapital för att skala upp verksamheten.

Tillsammans med sonen Mathias Wilkne går it-veteranen Thord Wilkne, grundare av it-konsultbolaget WM som såldes för närmare 12 miljarder kronor 2005, in i startupen och investerar 10 miljoner kronor.

En annan it-veteran som investerar är Ulf Engerby, grundare av it-bolaget Qbranch. Finansfamiljen Tilander via Backstage invest, som är en befintlig ägare, är också med i denna finansieringsrunda.

"Det känns jättebra att vi har ett så fint ägarkollektivt nu. Det kommer att bli behjälpligt när vi nu skalar upp verksamheten. Pengarna ska gå till vår etablering i New York, som ska sättas igång redan i januari nästa år. Planen är att ta in mer pengar för att vi ska kunna få ett starkt fäste där", säger Magnus Penker, vd för Innovation Group 360, som nyss är hemkommen från New York.

I dag används Innovation Group 360 tjänster i 21 olika länder, enligt Magnus Penker.

"Det som gäller nu är bara volymökning och att få en stark etablering i de befintliga marknader", säger han. 

Läs fler artiklar
LÄS MER