Orlando John fick blodad tand efter Heaton – signar nya e-sportprofiler

Tourn Team Secret e-sport
Orlando John fick blodad tand efter Heaton – signar nya e-sportprofiler

Zainab "zAAz" Turkie och Julia "Juliano" Kiran. Foto: Daniel Stigefelt

Jonas de Lange

Reporter

E-sportprofilerna Zainab “zAAz” Turkie och Julia “Juliano” Kiran skriver avtal med agenturen Orlando John.

Counter Strike-stjärnan Emil “Heaton” Christensen har det senaste året blivit något av ett ansikte utåt för e-sporten. Han har bland annat nyligen tagit initiativ till ett eget e-sportförbund. Han är även storägare i det framgångsrika e-sportlaget Ninjas in pyjamas.

För ett par månader sedan kunde Breakit berätta att han har tecknat ett avtal med artistagenturen Orlando John, som nu ska ordna kommersiella samarbeten åt profilen. Agenturen representerar även profiler i underhållningsbranschen som Joel Kinnaman och Wyclef Jean.

Nu verkar Orlando John ha fått blodad tand för e-sporten. Bolaget meddelar att man har skrivit på avtal med ytterligare två e-sportstjärnor.

Det handlar om Zainab “zAAz” Turkie och Julia “Juliano” Kiran.

"Jag är glad över att ha signat med Orlando John och ser fram emot att uppleva en ljus framtid med dem", säger Zainab Turkie i en kommentar.

Båda spelar för Counter Strike-laget Team Secret och har nyligen vunnit tävligen E-sports world convention 2016 för damer.

Efter värvningen har influencernätverket Tourn hakat på e-sporthajpen och gått in som säljpartner för Orlando Johns e-sportare.

”Samarbetet med Orlando John är oerhört viktigt för oss. Gaming är hett och når en målgrupp som annars är väldigt svår att nå. Orlando John ligger i framkant här och representerar några av Sveriges och världens främsta e-sportprofiler”, säger Tourns vd Robin Stenman.

Orlando John AB omsatte 4,8 miljoner kronor under 2015. 

Läs fler artiklar
LÄS MER