Sök

Lista: Här är 20 heta startupidéer som ska slåss i Venture Cup

Venture CupAffärsidéer

Breakit

Breakit

Fiskedrag som inte fastnar i alger och snus som inte svider. Här är 20 heta startupidéer att hålla koll på – och inspireras av.

Entreprenörstävlingen Venture Cup, som riktar sig till entreprenörer och startups i tidiga faser, har i år lockat till sig hundratals idéer och pitchar.

Nu har 20 bolag valts ut av en jury i kombination med feedback och röster från totalt 2500 personer.

Bolagen som har valts ut får inledningsvis dela på 100.000 kronor. De som tar sig vidare till nästa steg har i sin tur möjlighet att vinna en halv miljon kronor. 

Akuvio, Paola Jo och Charlotte von Numers, Göteborg

Utvecklar en medicinsk behandling mot diskbråck som kan utgöra ett alternativ till kirurgi. Denna medicinska behandling är baserad på en tablett som patienten tar en gång per dag under en begränsad tid.

BookBoost, Daan de Bruijn och Willem Rabsztyn, Lund

Vill förse hotell med verktyg för att förbättra deras interaktion med kunden under bokningsprocessen.

BoteK, Klara Holmén och Miguel Estruch Soler, Göteborg

Tagit fram en substans för båtskrov som skapar ett ytskikt där organismerna har svårt att fästa och på så sätt förhindrar vi påväxt av havstulpaner och alger.

Chambo, Zacharias Tjäder, Umeå

Tagit fram en ny fiskekrok som undviker bottennapp, är olyckssäker och ger dig mer fisketid. 

Chargly, Jonas Eriksson, Stockholm

Ladda apparater utan eluttag. “En ny form av trådlös energi”.

CUUBE, Ian Rhys Jenkins, Max Hansson, Jens Hultberg och Omar Abu Nabah, Göteborg.

En lite skärm fungerar på så sätt att du fäster den på ett objekt och därefter skickas sensorisk information. På så vis kan du koppla upp ett objekt till sensorer och appar för att skapa en smart ny yta

Indigenous Collective, Ana Ignat, Rebecca Yttermalm, Martin Leon och Tom Flanagan, Lund

Vill ta tillvara på traditionellt hantverk och implementera i modeindustrin. Fokus är på hållbart mode, ”Slow Fashion”.

Loogup, Randy Cottin, Lili Jiang och Jaime Reyes, Umeå

Den första artificiella intelligenta mäklarassistenten som hjälper bostadsköpare att hitta sitt drömhus till ett rimligt pris. 

LumberScan, Kalle Forsman, Umeå

Utvecklar en tjänst för att utföra lagerinventering vid industrier i skogsbranschen, sågverk och pappersbruk, med hjälp av fotogrammetriska metoder och bildanalys. 

Poli Eco-bag, Mohammad Azim, Rachel Covington och Mirza Md Rashiduzzaman, Stockholm

Vill erbjuda miljövänliga väskor av hög kvalitet. Produkterna är gjorda av jutton, ett material som kombinerar jute och bomull, och läder som är färgat med vegetabilier. 

Saga City, Constantin Copaceanu, Malmö

Vill effektivisera och underlätta storstädernas trafik genom att guida förare till lediga parkeringsplatser genom en app.

See the Forest for the Trees, András Gorzsás, Umeå

Vill bestämma kvaliteten på träd redan i skogen. Produktionsprocesser kan optimeras, eftersom kvaliteten på råvaran är säkerställd.

Shared Cooking Community, Carl-Henrik Sundström, Lund

Ska förbättra dina matvanor, spara dig tid och pengar genom delade hemlagade måltider på exempelvis universitetet eller arbetsplatser. Samordningen sker genom en app.

Sting Free Snus, Bengt Wiberg, Stockholm

Ett snus som inte svider och bränner och som skyddar tandkött och munslemhinna från skador. Det nya sättet att paketera snus, som patentsökts i 38 olika länder, kan användas på samtliga portionssnussorter i världen och levererar samma nikotinkick, smak och doft som existerande snussorter.

StoryTourist, Johanna Forsman, Andreas Jansson och Samuel Johansson, Malmö

App som ger användaren ett unikt sätt att resa med och uppleva böcker på de platser där de faktiskt utspelar sig. Ett “Pokémon Go - för berättelser”.

Tak Över Huvudet, Meiju Vartiainen, Umeå

En tjänst som via en algoritm och utifrån olika kriterier matchar ihop människor som hyr ut boende med personer som söker boende. 

Tree Mapper, Håkan Carlsson, Stockholm och Karlstad

Systemet förbättrar processen för att estimera värdet av en skog, genom att räkna individuella träd med hjälp av autonoma drönare. Detta innebär att felet vid värderingen av skogen, vilket ofta läggs på som en risk i priset, kan reduceras.

UMustBe, Oxana Casu, Andrei Capastru, Cristian Cartofeanu, Daniel Macrinici och Eugen Prodan, Stockholm och Örebro

En app som ska erbjuda ett effektivare sätt att skaffa kontakter och nätverka.

UVIREN, Constantin Raduti, Ted Ternander och Christoffer Hansson, Göteborg

Urinvägsinfektion behandlas normalt med antibiotika. Uviren har istället tagit fram ett sätt att “stressa” bakterierna – som då prioriterar anpassning istället för fortplantning.

Vintage Magazine, Leo Wallin, Malmö

Ett magasin med fokus på vintagemode. Magasinet kommer innehålla intervjuer med legender inom branschen och historierna bakom några av de mest omtalade fotograferingarna.

Läs mer