Sök

Tung chef försvinner från Klarna – Anna Borg går till Vattenfall

KlarnaVattenfall

Anna Borg. Foto: Pressbild/Klarna.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

För två år sedan lämnade Anna Borg jobbet som säljchef på Vattenfall för att bli Nordenchef på Klarna. Nu går hon tillbaka till sin gamla arbetsgivare.

Under det senaste året har fintechbolaget Klarna blivit av med en rad höga chefer. I somras kunde Breakit bland annat rapportera att finanschefen Matthew Risley slutade.

Nu slutar även Klarnas Norden-chef Anna Borg.

Hon rekryterades till bolaget från Vattenfall, där hon tidigare hade jobbat i nästan två decennier. Värvningen väckte stor uppmärksamhet då och hon titulerades som “den mäktiga chefen som lämnar Vattenfall” av Svenska Dagbladet.

Efter två år på Klarna väljer hon alltså att gå tillbaka till sin gamla arbetsgivare, den här gången som affärsområdeschef för Vattenfall Markets och ledamot i koncernledningen. Vattenfall Markets innefattar Vattenfalls tradingverksamhet, alltså handel i energi. 

"Jobbet som chef för Markets globalt och att vara en del av koncernledningen är en möjlighet som jag inte kunde säga nej till. Samtidigt har jag gjort många av de förändringar som jag hade i uppgift att göra när jag kom till Klarna. Tidpunkten för att byta jobb är aldrig optimal, men det finns ett starkt team här som tar över", skriver Anna Borg i ett mejl till Breakit.

Hur ser du på din tid på Klarna?

"Det har varit fantastiskt kul! Klarna är ett bolag som kommer att fortsätta att utvecklas i hög fart både i Norden och internationellt. Jag har framför allt uppskattat alla enormt kompetenta kollegor och Klarnas förmåga att alltid ligga i framkant när det gäller användarvänlighet. Jag kommer vara en trogen Klarna-kund och tar med mig många värdefulla erfarenheter."

Så här skriver fintechbolaget i ett utlåtande:

"Anna har spelat en viktig roll för oss och vi önskar henne ett stort lycka till med den nya utmaningen!"

Anna Borg tillträder sin nya tjänst 1 april.

Läs mer