Klart: Han tar sitt THQ Nordic till börsen - värderas till 1,2 miljarder

THQ Nordic

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

En börsnotering av Lars Wingefors spelbolag THQ Nordic närmar sig med stormsteg. Nu avslöjar THQ Nordic att bolaget kommer att värderas till 1,2 miljarder kronor i samband med noteringen.

THQ Nordic, före detta Nordic Games, har spel som Darksiders och Titan Quest på meritlistan. En börsnotering har sedan en tid tillbaka legat i korten

Nu bekräftar bolaget i ett pressmeddelande att en notering på handelsplatsen First North ska ske senare i år. Prospektet ska offentliggöras i början av november. 

Följande siffror avslöjas dock redan i dag: 

· Erbjudandet förväntas omfatta totalt 20 miljoner B-aktier, varav 10 miljoner nya B-aktier och 10 miljoner befintliga B-aktier. Totalt planerar bolaget att fylla på sin krigskassa med 200 till 240 miljoner kronor.

• Därutöver förväntas bolaget utfärda en övertilldelningsoption till Pareto Securities vilken förväntas innebära att erbjudandet kan komma att utökas med 2 miljoner nya B-aktier för att täcka en möjlig övertilldelning i samband med noteringen.

• Erbjudandet förväntas genomföras till ett fast pris om 20 kronor per B-aktie, vilket motsvarar ett totalt värde på bolagets aktier om 1,2 miljarder kronor

Transparens: Lars Wingefors äger även en mindre aktiepost i Breakit.

Läs mer