Får in miljoner till idéjakter: “Ska bli lönsamma om 15 månader”

Idea Hunt
Får in miljoner till idéjakter: “Ska bli lönsamma om 15 månader”

Elia Mörling, grundare av Idea Hunt. Foto: Pressbild

Johanna Ekström

Reporter

Namnkunniga investerare skjuter in pengar i startupen Idea Hunt.

I februari lanserades Idea Hunt, och var då även med i som “Veckan break?” i Breakit. Sedan dess har det gått framåt för bolaget som nu tar in en såddrunda på 3 miljoner kronor.

“Det betyder jättemycket för oss. Vi kommer att dubbla arbetsstyrkan nu. Vi är idag fyra stycken och anställer två nya redan den här veckan. Sedan ska vi även anställa en kundutvecklare”, säger bolagets grundare Elia Mörling.

Investerarna som nu går in i bolaget är Bo Mattsson, grundare av Cint, Mathias Westphal, före detta innovationsdirektör på Absolut, samt investeringsbolaget LMK Invest, med före detta Axis-vd:n Peter Ragnarsson i spetsen.

“Sammansättningen av investerarna känns superkul. Bo Mattsson var mitt förstahandsval när det kommer till investerare, med tanke  på hans erfarenheter med Cint. Även om det inte är samma sak som vi gör finns det likheter i att kunderna tycker till”, säger Elia Mörling.

Idea Hunt kan beskrivas som crowdfunding fast för idéer. Företag kan lägga upp så kallade idéjakter för att på så sätt få input och idéer från de tusentals användare som registrerat sig på plattformen, och samtidigt samla på sig en skara potentiella användare till en ny produkt.

Företagen kan välja att ha en öppen och gratis idéjakt eller att betala för en sluten. De användare som kommer på de bästa idéerna belönas av bolagen.

“Vi tjänar pengar genom månadsabonnemang, men också genom att rekrytera idépaneler till företagen, som kan beskrivas som onlinefokusgrupper”, säger Elia Mörling.

Sedan februari har 7.000 personer engagerat sig i Idea Hunt genom att lämna idéer.

“Det finns ett stort uppdämt behov, folk behöver något kreativt att göra”, säger Mörling.  

Bland de kunder som Idea Hunt fått in i nuläget finns Apoteket, vitvaruföretaget Asko, Södra skogsägarna, fastighetsbolaget Sankt Kors och Venture Cup.

Hittills i år har bolaget enligt Elia Mörling slutit avtal för en miljon kronor.

“Vi har som mål att inom 15 månader nå lönsamhet”, säger han.

Transparens: Bo Mattsson är även krönikör och investerare i Breakit. 

Läs fler artiklar
LÄS MER