Katastrofapp får friska pengar - nu ska Gävle-bolaget växa i Sverige

Almi InvestJanjoo

Foto: Press samt Fredrik Persson/TT

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Informera vill sprida medborgarinformation - tar in en mindre såddrunda från Almi invest.

Gävle-bolaget Janjoo har tagit fram en kommunikationsplattform som fått namnet Informera. Till plattformen finns också en gratis app för pivatpersoner.  

Tanken är att medborgarinformation, som strömavbrott, avbrutna vattenleveranser, vägarbeten som orsakar köer, störningar i bredbandsnätet samt andra typer av olyckor, ska gå ut till medborgarna via appen genom push-notiser.

För de aktörer som kan tänkas använda sig av appen, som myndigheter, elnätsbolag, kommuner och liknande, blir det ett enklare och billigare sätt än att skicka sms till kunderna, enligt bolaget.

Nu får Janjoos in 600.000 kronor i en såddrunda, pengarna kommer från Almi invest, Sandvikeninvesterarna, Rebmax och Rizbiz.

“Detta är en helt ny och unik tjänst, som är enklare för kunden och billigare för leverantören. Vid en eldsvåda mitt i natten använder räddningstjänsten idag oftast radio och tv som informationskanaler. Men de når inte många vid den tidpunkten. Med en app nås alla berörda enkelt och snabbt”, säger Isabelle Waldenström, investeringschef på Almi Invest.

Pengarna ska användas till att fortsätta utveckla appen.

“Vi är väldigt nöjda med att ha fått in Almi invest som investerare. Nu kan vi börja expandera i hela Sverige, för intresset för vår tjänst är stort”, säger Janjoos vd Andreas Wikholm.

Läs mer