Starbreeze gör nyemission – tar in nästan 400 miljoner kronor

Breakit -  Starbreeze gör nyemission – tar in nästan 400 miljoner kronor

STARBREEZES VD BO ANDERSSON KLINT.

Erik Wisterberg

Reporter

Första AP-fonden kliver in tungt i det svenska spelbolaget.

Börsnoterade Starbreeze plockar in 385 miljoner kronor i en nyemission, enligt ett pressmeddelande som gick ut på fredagsmorgonen. 

Pengarna från nyemissionen kommer bolaget att använda till att ytterligare expandera verksamheten inom områden som virtual reality och framtida projekt som Payday 3.

Teckningskursen, 23.4 kronor per aktie, innebär en liten rabatt mot torsdagens stängningskurs. 

Första AP-fonden är en av de institutionella ägarna som kliver in tungt, och fonden tar ”en majoritet” av aktierna i nyemissionen. 

”Vi är glada att välkomna Första AP-fonden som en signifikant aktieägare i Starbreeze och vi tror att det kommer att vara till nytta för alla aktieägare”, säger Michael Hjorth, styrelseordförande i Starbreeze, i ett pressmeddelande. 

Första AP-fonden köpte även aktier i september och äger efter den nu aviserade transaktionen 8,2 procent av aktiekapitalet och 2,8 procent av rösterna i Starbreeze.

För några veckor sedan sålde den italienska speljätten Digital Bros sina aktier i Starbreeze. Totalt sålde Digital Bros då 8,5 miljoner B-aktier till ett värde av nästan 205 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER