Få koll på fintech och träffa startups som utmanar bankerna

Fintech Stockholm 2016
 Få koll på fintech och träffa startups som utmanar bankerna

Lena Apler, Cecilia Skingsley, Sebastian Siemiatkowski och Jacob de Geer. Foto: Ann Jonsson samt Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Johanna Ekström

Reporter

Vill du ta del av de hetaste trenderna och innovationerna inom finans? Då kan Breakits event Fintech Stockholm vara något för dig.

Fintech har varit ett av de hetaste områdena bland investerare det senaste året.

Samtidigt utmanas de traditionella bankerna av de nya bolagens framfart. Så sent som i mars spådde Citigroup att bankerna - i takt med att fintech-sektorn växer - kommer behöva säga upp 30 procent av sin personal de kommande tio åren.

För andra året i rad anordnar Breakit nu tillsammans med tidningen Finansliv ett event som ger en inblick i hur området förändras. På talarlistan finns en rad spännande namn, som Lena Apler, grundare av Collector bank, Sebastian Siemiatkowski, vd och medgrundare på Klarna, samt vice riksbankschefen Cecilia Skingsley.

Eventet äger rum den 16 november på Berns i Stockholm och riktar sig till dig som vill veta hur de skarpaste hjärnorna på området tror att framtidens bank kommer se ut, vilka affärsmöjligheter det finns i robotrådgivning och hur traditionella aktörer och hungriga entreprenörer kan dra nytta av varandra.

Moderatorer är bland andra Breakits medgrundare och fintech-expert Olle Aronsson.

Vill du veta mer? Läs mer om eventet här.

Här är talarlistan

Lena Apler, grundare till Collector och privatinvesterare.
Nischbanken Collector har idag ett börsvärde på över 10 miljarder. Lena Apler är också affärsängel som investerar i nästa generations fintech-bolag.

Sebastian Siemiatkowski, medgrundare Klarna
Sveriges mest framgångsrika fintechbolag som Klarna expanderar nu till USA. På hemmaplan har Klarna ansökt om banktillstånd för att kunna utmana finansjättarna på allvar.

Staffan Persson, en av Sveriges största privatinvesterare
Har 30 års erfarenhet av investeringar i ny teknik. Driver investmentbolaget Swedia HighP med miljardbelopp under förvaltning. Investerare i fintech-bolag som Cinnober och Kwick.

Jacob de Geer, grundare och vd, Izettle
Grundare till betalbolaget som vill bli nästa generations småföretagarbank.

Cecilia Skingsley, vice riksbankschef, Sveriges Riksbank
Tidigare chefsekonom på Swedbank och journalist.

Gustaf Agartson, grundare, Bima
Har tillsammans med Kinnevik byggt upp en mobilförsäkringstjänst i Afrika, Asien och Latinamerika.

Rickard Holmén, grundare, Kwick
Serieentreprenör som har tagit sig an en av de tuffaste utmaningarna inom digital finans: Att digitalisera hela flödet kring kvitton, så att bokföring kan bli automatiskt.

Nanna Stranne och Mai Thai, medgrundare, Sigmastocks
Har med hjälp av matematisk forskning tagit fram ett automatiskt investeringsverktyg som utmanar den traditionella fondförvaltaren.

Läs fler artiklar
LÄS MER