Sök

Wellstreet och Bo Mattson skjuter in pengar i välgörenhetsstartup

WellstreetAddtruly

Anna Urombi, Malin Jungerstedt och Stina Eriksson, medgrundarna av Addtruly. Foto: Press/Annika Falkuggla

Viviana Canoilas

Viviana Canoilas

Reporter

Startupen Addtruly tar in 2 miljoner kronor från bland annat riskkapitalbolaget Wellstreet och affärsängeln Bo Mattsson.

Startupen Addtruly har lanserat en plattform som samlar gräsrotsorganisationer som jobbar med att lösa olika samhällsproblem. Via plattformen kan företag stötta en eller flera organisationer och även inspirera sina kunder genom kampanjer och insamlingar.  

Det rör sig alltså om mindre organisationer som handplockas av Addtruly. Bakom satsningen står Anna Urombi, Malin Jungerstedt och Stina Eriksson.

Under det senaste året har bolaget betatestat produkten, men nu öppnar man upp den bredare.  I samband med lanseringen tar bolaget också in 2 miljoner kronor från bland annat riskkapitalbolaget Wellstreet och affärsängeln Bo Mattsson. 

För pengarna ska Addtruly fortsätta att utveckla sin plattform 

“Vi vill revolutionera hela idén om välgörenhet och vidareutveckla vår plattform. Tanken är att den ska fungera som en brygga mellan företagens engagemang och alla de viktiga gräsrotsorganisationerna som arbetar aktivt med samhällsförbättringar i världen”, säger Anna Urombi, vd och medgrundare av Addtruly i ett uttalande.

Wellstreet har sedan tidigare planeringsappen Simplyday, e-handelsbolaget Reve och annonsplattformen Danads i portföljen. 

“AddTruly kommer att förändra hur företag jobbar med välgörenhet på ett helt nytt och innovativt sätt. Vi tror på deras idé och deras förutsättningar för att lyckas”, säger Sïmon Saneback, medgrundare på Wellstreet.

Bo Mattsson sålde nyligen sitt marknadsundersökningsbolag Cint för 1 miljard kronor och sadlade bland annat om till Breakit-krönikör. I såddrundan var också Chalmers Ventures, affärsängeln Lennart Grebelius, samt Vinnova och Almi med. 

Transparens: Bo Mattsson är även en av investerarna i Breakit. Det kan du läsa mer om här.

Läs mer