Sociala medier-plattformen Bluesky rullar ut en ny sekretessinställning som gör att dina inlägg inte längre rekommenderas i det algoritmiska "discover"-flödet till personer som inte följer dig. Det skriver Engadget. Funktionen ligger på kontonivå – inte per inlägg. Slår du på den försvinner alltså allt du postar från "discover" för icke-följare. Men helt privat blir du inte. Bluesky tillåter, till skillnad från vissa andra plattformar, inga privata konton. Även med inställningen påslagen finns det enligt bolaget fortfarande en risk att inläggen dyker upp i andra algoritmiska flöden eller i tjänster som bygger på AT-protokollet. Discover-flödet är en av de viktigaste platserna där Blueskys användare hittar inlägg från konton de inte följer – vilket ibland leder till viral spridning som ingen bett om. Bluesky beskriver nyheten som en pusselbit i ett större bygge: "En av flera uppdateringar vi arbetar med för att ge dig mer kontroll över din upplevelse och hjälpa dig att hitta dina vänner", sa Bluesky på sociala medier. Den här artikeln är skriven med hjälp av AI-verktyget Ahody.