E-sportlaget SK Gaming säljs – här är svensken som cashar in

Breakit - E-sportlaget SK Gaming säljs – här är svensken som cashar in

Andreas Thorstensson ägde en tredjedel av SK Gaming. Foto: SK Gaming/Toborrow.

Erik Wisterberg

Reporter

SK Gaming byter ägare. Då passar EQT-partnern Andreas Thorstensson på att göra sin exit.

E-sporten klev i går in i finrummet hos SVT då Emil ”HeatoN” Christensen i sista stund inför inspelningen slängdes in i storformatet ”Mästarnas mästare”. Han är något av en legendar inom Counter strike och driver i dag laget Ninjas in pyjamas, där han också är storägare

Som Breakit tidigare rapporterat finns stora pengar i e-sporten. Ninjas in pyjamas tog nyligen in 5 miljoner kronor i en nyemission där bolaget värderades till 105 miljoner kronor.

Nu rör det på sig även kring det välkända tyska e-sportlaget SK Gaming. 

Tidigare i veckan berättade branschsajten Esportobserver att koncernen Esforce har köpt en majoritetsandel i SK Gaming. 

SK Gaming startade 1997 som ett Quake-lag, men har i dag ett 50-tal anställda som tävlar i bland annat Starcraft 2, Quake, Call of Duty och Counter-Strike.

Nu kommer Di Digital med nya detaljer om affären

Bland säljarna finns den svenska riskkapitalisten Andreas Thorstensson, partner på EQT och tillika grundare av lånebolaget Toborrow. 

”Jag jobbade operativt med SK under 8 år. Sedan 2009 har jag haft en passiv roll, men med ganska stort ägande. Det känns skönt att kliva av så att någon annan kan ta det här till en ny nivå”, säger Andreas Thorstensson till Di Digital.

Han har själv ett förflutet som professionell Counter strike-spelare och ägde en tredjedel av SK Gaming. Prislappen för bolaget landar enligt Di Digitals uppgiftslämnare på ”ett antal miljoner euro”. Andreas Thorstensson ägde en tredjedel av bolaget.

Läs fler artiklar
LÄS MER