IT-profilen Bengt Nilsson kliver in i startup som fixar kontraktsstrul

Oneflow
IT-profilen Bengt Nilsson kliver in i startup som fixar kontraktsstrul

F.v: Anders Hamnes, vd på Oneflow och Bengt Nilsson, ny styrelseledamot på Oneflow. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Svenska Oneflow hoppas att deras tjänst ska ersätta PDF:erna i kontraktsvärlden. Nu får bolaget in tungviktaren Bengt Nilsson i styrelsen.
“Det är som att få in Paul McCartney”, säger grundaren Anders Hamnes.

Digital dokumenthantering är något många företag skriker efter. Ett av bolagen som försöker lösa problemet är Stockholmsstartupen Oneflow.

Bolaget har utvecklat ett system där bolag bland annat kan skapa kontraktsmallar, redigera kontrakt, signera och arkivera. Allt digitalt, såklart.

“Det finns väldigt många aktörer inom e-signering och det har blivit ett etablerat fenomen. Men vi ser att vi får väldigt många kunder som fortfarande tycker att det är lite för smalt. Då måste man fortfarande sitta och göra nya PDF:er om man vill redigera något. Vi kan erbjuda redigering och förhandling i realtid”, säger Anders Hamnes, grundare och vd på Oneflow.

Oneflow grundades 2012 och hade en nettoomsättning på knappt 500.000 kronor förra året. Samma år gjorde bolaget en förlust på drygt 3,5 miljoner kronor.

“Vi kommer omsätta betydligt mer i år. Kassaflödet och portföljen ser mycket bättre ut än det som syns i årsredovisningen”, säger han.

För att få fart på verksamheten har bolaget nu plockat in IT-profilen Bengt Nilsson i styrelsen. Han har tidigare grundat det börsnoterade miljardbolaget IFS som utvecklar affärssystem. Sedan tidigare har Oneflow även fått in entreprenören Lars Appelståhl och e-signeringsexperten Johan Borendal.

“Johan är helt klart störst i Sverige på e-signering. När det gäller Bengt Nilsson och Lars Appelståhl så har de båda enorm erfarenhet och ett fantastiskt nätverk. Det är som att vi har fått in Mick Jagger och Paul McCartney”, säger Anders Hamnes.

I samband med att Bengt Nilsson kliver in har bolaget även tagit in en mindre investering från de tre styrelsemedlemmarna.

Enligt dokument som Breakit har tagit del av handlar det om totalt 2,5 miljoner kronor. Bolaget har tagit in 7 miljoner kronor i en tidigare runda.

“Vi är 9 på kontoret idag och kommer vara 11 om några veckor. Med de nya pengarna ska vi fortsätta att utöka antalet medarbetare. Vi kommer satsa hårt framåt nu”, säger Anders Hamnes.

Han är även tydlig med att det kommer behövas mer kapital i framtiden.

“De närmaste två åren satsar vi framförallt på Sverige men också resten av Norden. Sedan vill vi expandera vidare. Det är helt realistiskt att vi fortsätter förlora pengar de närmaste 6-7 åren”, säger Anders Hamnes.

Läs mer

Nya SaaS-stjärnan Opter till börsen – "Vi vill vidga vår ägarkrets"

13 heta techbolag avslöjar sina expansionsplaner för 2021

Ska hjälpa företag att slippa kontraktstrul – flyttar in i Telias appbutik

Läs fler artiklar
LÄS MER