Eva Fors lämnar Yanzi Networks - blir chef på Google for work

Google Yanzi Networks Google for work
Eva Fors lämnar Yanzi Networks - blir chef på Google for work

Eva Fors. Foto: pressbild.

Jonas de Lange

Reporter

Efter lite mindre än ett år som vd på internet of things-bolaget Yanzi Networks tar IT-veteranen Eva Fors steget över till jätten Google.

I oktober förra året rapporterade vi om att Eva Fors gav sig in i startupvärlden efter 20 år som Microsoft-anställd.

Mindre än ett år senare hoppar hon nu av från startupen Yanzi networks för att blir ansvarig för Google for work i Norden.

“Det har varit en fantastisk resa med Yanzi networks men jag kände att man sällan får ett erbjudande som det här”, säger Eva Fors.

Google for work är sökjättens storbolagsarm, som bland annat leverar molnlösningar till värdens gigantbolag. Sedan november 2015 leds satsningen av Silicon Valley-profilen Diane Greene, som tidigare har grundat bolaget VM Ware.

Förhoppningen är att Google for work ska växla upp tempot under Diane Greenes ledning och utmana både Microsoft office och Amazon web services i större utsträckning.

Eva Fors sade upp sig redan i början på sommaren, för att vara med och bygga upp Google for work i Norden.

“Jag börjar på Google i september så jag är kvar på Yanzi networks under en övergångsperiod till 15 augusti. Lars Ramfelt har redan tagit över som vd igen efter mig”, säger Eva Fors.

Hur skulle du beskriva din tid på Yanzi networks?

“Bolaget har utvecklats väldigt starkt. Vi har fått in starka referenskunder som bland annat Intel och IBM som partner, vi rekryterade den första säljaren i våras och hamnade även på 33-listan. Det har varit otroligt roligt år.”

Läs fler artiklar
LÄS MER