Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Snackisar och skvaller - här är dagens spaningar från Almedalen

Artikel bild
Dagens regnskydd i form av tidningen Resumé och Breakits Jonas de Lange med ATG:s Vinnie.

Ännu en dag i Almedalen har gått – det här snappade vi upp under onsdagen.

Breakit

Breakit

nyheter@breakit.se

Breakits redaktion har flyttat till Visby den här veckan och förutom raka nyheter springer man som journalist också på en del snackisar – från högt till lågt.

Här kommer onsdagen sammanfattad i en “Dagens…”-artikel.

Dagens party-höjare: EQT Ventures med Hjalmar Winbladh i spetsen. När Breakit springer på riskkapitaljätten EQT:s verksamhetschef, Johan Bygge, i Almedalsvimlet ger han ett mycket handfast exempel på hur hans organisation påverkats av att man dragit igång en av Europas största tech-fonder, EQT Ventures:

"När gänget från Ventures drog in på vår sommarfest dröjde det inte länge innan alla stod och dansade på bordet. De har en härlig energi!"

Dagens sötaste: ATG:s reklamfilmer med den amerikanska minitayrhästen Vinnie the dreamer har tagit Sverige med storm. Hästen är lika gullig i verkligheten tycker Breakits reporter Jonas de Lange.

Dagens plagg: Breakits orangea t-shirts är en riktig startup-magnet. Ha på dig den på ett mingel och du har garanterat ett gäng grundare runt dig, som berättar allt om sina idéer. Då och då (faktiskt mer än en gång) har det också hänt att trogna läsare kommit fram och sagt att de blivit ‘starstruck’.

(Går)dagens stiligaste: Bonnierbossen Tomas Franzén gled i går runt i Scandias trädgård under statsminsterns tal. Franzén såg sjukt classy ut och som en riktig hunk. Om Breakit hade gjort en snyggast i Almedalen-lista hade han nog kvalat in som etta.

Dagens regnskydd: McDonalds och betalbolaget Payex var några av dem som hjälpte Almedalens besökare under hällregnet som svepte in över Visby. Här syns även ett mer primitivt skydd: Dagens utgåva av Resumé.

Dagens lyx: Medan Breakit trängs i en trång källarlägenhet på klassiskt startupmanér njuter konkurrenterna på Dagens industri/Di Digital på lyxhotellet Tott i Visby. Gammelmedia har sina fördelar.

Läs mer