Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Tillväxten hackar när Flattered vänder till vinst: “Stort intresse i USA”

Artikel bild
Gustav Lidén och Hanna Kwiatkowska, Flattered. Foto: Press

Förra årets fokus på lönsamhet betalade av sig. Nu går skobolaget med vinst.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Det har gått över 10 år sedan Gustav Lidén och Hanna Kwiatkowska, tillsammans med serieentreprenörerna Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius grundade Flattered. Då var Isabella Löwengrip en av de hetaste entreprenörerna, och inom ett par år skulle hon utses till näringslivets mäktigaste kvinna. 

Sedan dess har naturligtvis mycket hänt. Isabella Löwengrips lilla imperium har kraschat och hon har startat på nytt. 

Men Flattered finns kvar, och Löwengrip är fortfarande ägare. Det som började med ballerinaskor för inomhusbruk har vuxit till ett bolag som säljer skor, väskor och accessoarer över hela världen. 

Från att ha vuxit i raketfart under 2022 var tillväxten något blygsammare under förra året. Inklusive dotterbolag ökade den med 8 procent till 127 miljoner kronor under 2023. Desto bättre ser det ut på resultatsidan där koncernen nu gick med en vinst på 157.000 kronor.

“Vi ser generellt ett stort intresse för våra produkter i USA, både väskor, skor och bälten”, skriver Gustav Lidén i ett mejl till Breakit. 

“Vi har växt med både återförsäljare och egen kanal.”

Numera är bolaget som sagt mer internationellt än svenskt och USA är den största marknaden. Bara 15 procent av försäljningen sker i Sverige. Men det kanske det blir ändring på.

“Vi ska öppna vår första butik i Stockholm i början av hösten”, skriver Gustav Lidén.

“Det ska bli väldigt spännande.”


Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer