Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Caroline Farberger värvas till Hedvig: ”Till nästa nivå”

Artikel bild
Caroline Farberger, ny styrelseledamot i Hedvig.

Profilen kliver in i utmanaren när kursen ställts om.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Försäkringsutmanaren Hedvig har värvat profilen Caroline Farberger till styrelsen för Hedvig Försäkring. Hon var tidigare vd för Ica Försäkring och har varit partner och styrelseordförande på Wellstreet

”Från min tid i branschen minns jag Hedvigs lansering som en frisk fläkt. Vi ser nu hur digitaliseringen av branschen på allvar börjar ta fart, där Hedvig i egenskap av techbolag är väl rustat att fortsätta ta marknadsandelar, säger Caroline Farberger i en kommentar.

Nicklas Storåkers är ordförande i moderbolaget Hedvig AB. Han säger att det handlar om ”ytterst relevant” kompetens som nu kommer in. 

”Hennes övergripande perspektiv i kombination med detaljerad sakkunskap inom alltifrån distribution till prissättning kommer att bidra till att ta Hedvigs kunderbjudande till nästa nivå”.

Mycket har hänt kring försäkringsutmanaren Hedvig de senaste åren, vilket Breakit har berättat. 2022 tvingades bolaget säga upp var tionde anställd och när startupen tog in nytt kapital till kapad värdering kom riskkapitalbolaget Adelis in som ny ägare och strategin vreds om. 

Hedvig skulle satsa på hemmamarknaden Sverige och fasade ur sig från Danmark och Norge. Dessutom har försäkringsbolaget lagt till ett nytt ben, djurförsäkringar. 

I höstas kom en ny vd in när medgrundaren Lucas Carlsén klev av vd-stolen och ersattes av Jonas Billberg.

För två månader sedan presenterade bolaget sitt bokslut för 2023. Det visade det att bolagets premievolym steg med 68 procent till 275 miljoner kronor samtidigt som det negativa resultatet förbättrades och landade på minus 135 miljoner kronor (minus 203 miljoner).

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer