Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

De tar in 15 miljoner – och H&M:s ex-vd Helena Helmersson

Artikel bild
Helena Helmersson, tidigare toppchef på H&M.

Helena Helmersson hoppade av från att leda snabbmode-jätten H&M. Nu kliver hon in i nytt bolag – och ska utbilda arbetare i deras rättigheter.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Helena Helmersson meddelade att hon skulle kliva ner från vd-posten i klädjätten H&M i januari. Nu är hon klar för ett nytt uppdrag, skriver Impact Loop

Helena Helmersson går in som styrelseledamot i Quizrr, ett impactbolag som vill stärka arbetares kunskaper om sina rättigheter och förbättra arbetsförhållandena globalt och som bland annat har Apple och Unilever på kundlistan.

Bolaget är inte direkt obekant för Helena Helmersson då grundaren är maken Jens Helmersson. Han startade bolaget tillsammans med Sofie Nordström 2015. 

I en kommentar säger Helena Helmersson: 

"Jag är glad över att ansluta mig till Quizrr vid en så viktig tidpunkt. Företagets engagemang för utbildning i mänskliga rättigheter och dess innovativa tillvägagångssätt för att driva positiv förändring i globala leveranskedjor är verkligen inspirerande.”

I samband med stjärnvärvningen till styrelsen står det klart att Quizrr tar in 15 miljoner i ny finansiering, där en del utgör lån. 

Quizzr ökade nettoomsättningen med nära 50 procent förra året till 24 miljoner kronor. Vd:n Erika Wennerström säger att bolaget vill öka ännu mer:

"Nu kommer vi att skala upp våra ansträngningar för att ta oss mot vårt mål om att nå 100 miljoner människor till 2030."

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer