Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Nätläkaren Doktor.se köper upp Doktor24

Artikel bild
Martin Lindman, vd på Doktor.se. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Det händer saker på nätläkarmarknaden. Doktor24 slukas av Doktor.se efter en längre tids diskussioner. ”Det här är en process som pågått i nio månader”, säger Martin Lindman, vd på Doktor.se, till Dagens industri.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Den svenska nätläkaren Doktor.se köper upp sin konkurrent Doktor24. Det skriver Di.se.

Doktor.se omsatte totalt 1,4 miljarder kronor i fjol med ett rörelseresultat på 9,3 miljoner kronor före skatt, finansposter, engångsposter, ned- och avskrivningar. På sista raden var dock resultatet negativt.

Doktor24 omsatte jämförelsevis 238 miljoner kronor under fjolåret.

”Det här är en process som pågått i nio månader. Under den perioden har Doktor24 mognat och gjort ett fantastiskt jobb, så vi köper verkligen ett stort värde – så kanske det inte såg ut för något år sedan. Jag är imponerad av vad de lyckats åstadkomma”, säger Martin Lindman, vd och medgrundare av Doktor.se till Di.se.

Hur mycket Doktor.se betalar för sin konkurrent framgår inte av artikeln. Däremot säger Martin Lindman att båda varumärkena ska leva kvar efter uppköpet och att köpet sker genom betalning med både reda pengar och aktier.

Största ägare i Doktor24 var före affären Stefan-sfären och familjen Hobohm-Hieltes bolag Neudi Kapital. Största ägare i Doktor.se är Jens von Bahr och Martin Lindman med drygt 6 procent av aktierna vardera. Vid slutet av 2023 fanns totalt cirka 465 aktieägare.

Doktor.se siktade under början av 2022 på en börsnotering men den ställdes in efter att noteringsklimatet förändrats och förra året genomförde bolaget ett stort sparpaket.

Affären måste godkännas av Konkurrensverket.

Läs mer