Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Utmanaren tar in 200 miljoner – från den svenska techeliten: ”Ska bli störst i världen”

Artikel bild
Magnus Larsson, Majority, och Hjalmar Winbladh, Jacob de Geer och Victor Jacobsson. Foto: Press/TT/Montage

Fintech-bolaget Majority stänger en runda och fyller kassan med 200 miljoner. Rundan leds av entreprenörer som Hjalmar Winbladh och Klarnas medgrundare Victor Jacobsson. Även Izettle-grundaren Jacob de Geer deltar.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Majority är en svensk fintechutmanare som riktar sig mot USA och funkar som en slags digital bank för immigranter. De som saknar motsvarigheten till amerikanskt personnummer kan få igång banktjänster mot en månadsavgift. Det går också att ringa och skicka pengar genom Majority. 

I april hade bolaget årliga återkommande intäkter på motsvarande 430 miljoner kronor och på månadsbasis låg insättningarna från användarna på drygt 2,1 miljoner kronor, enligt vd:n Magnus Larsson

Nu har bolaget fått rejäl uppbackning från den svenska techeliten och tagit in 200 miljoner kronor, skriver DI. Bland de som är med och skjuter till pengar finns entreprenören Hjalmar Winbladh, Klarnas medgrundare Victor Jacobsson samt Izettlegrundarna Magnus Nilsson och Jacob de Geer.

Victor Jacobsson (som du kan läsa mer om här) kommenterar till DI att siffrorna talar för sig själv i Majority. 

Bolaget har kontor i Florida, Texas och Sverige. Idag har det 140 anställda men vill växa.

”Tillväxt kostar alltid. Ambitionen är inte att bygga ett mellanmjölksbolag, utan att bli en av de största i världen”, säger Magnus Larsson.

Vd:n får också frågan om hur man ser över riskerna med bland annat penningtvätt. Han säger att det finns en stor ”upplevd risk” med målgruppen men att bevisbördan ligger på Majority att komma åt sådana problem. Bolaget har nyligen anställt Apple Cards tidigare chef för kreditrisker, Abhi Pabba, som ny riskchef. 

Totalt har Majority tagit in 900 miljoner kronor. Bland huvudfinansiärerna finns amerikanska Valar Ventures, danska Heartcore Capital samt Avid Ventures. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer