Sök

Plexian ansöker om konkurs – “Akut likviditetsbehov”

PlexianBörsfintechbolag

Foto: Istockphoto.com

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Noterade Plexian kastar in handuken.

Styrelsen i Plexian kommer att lämna in konkursansökan till Malmö tingsrätt på torsdagen.

“Styrelsens beslut grundar sig på Bolagets ansträngda och akuta likviditetsbehov på såväl kort som lång sikt. Fördjupade dialoger med tilltänkta samarbetspartner har inte kunnat slutföras”, skriver bolaget.

Plexian, som grundades 2017 i just Malmö, listades på First North våren 2021. Det var en period då bolag strömmade in på börsernas smålistor. Många av aktierna har totalkollapsat sedan dess, så även Plexians.

Plexian har sålt tjänster inom betalnings- och lojalitetslösningar. Bolaget omsatte 0,6 miljoner kronor under 2023 och gjorde en rörelseförlust på 43 miljoner kronor. 

Vd:n Johan Möllerström pekade på förra ledningen. 

“Som vd för bolaget sedan slutet av december 2022 har jag lett ett betydande städarbete förorsakat av tidigare lednings felbeslut och inkompetens”, skriver han i rapporten i slutet av mars. 

Johan Möllerström och hans kumpaner har haft kopplingar till flera havererade småbolag under de senaste åren, rapporterade Affärsvärlden i slutet av augusti. 

Plexian har även dykt upp i Breakits rapportering. I slutet av 2023 skulle det ljusskygga bolaget Aktiegirot köpa crowdfundingplattformen Pepins. Samma Aktiegirot hade då planer på ett samarbete med Plexian och skulle använda Malmöbolagets “patenterade digitala valuta”. 

Plexian har nästan 4000 ägare, enligt ägardatatjänsten Holdings. 

Läs mer