Sök

Drog igång hemma i Östersund – nu växer Guestit så det knakar (men Voi-grundaren Fredrik Hjelm har lämnat det operativa)

Guestit

Mike Eirih, Diana Zambrano, Fredrik Hjelm, Olof Kernell och Mattias Lamberg. Foto: Press/Montage

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Guestit räknar med att omsätta över 100 miljoner kronor i år och har gjort flera förändringar i ledningsgruppen. Nu öppnar vd:n Olof Kernell för att växa genom flera förvärv.

“Guestit har potentialen att bli Nordens ledande plattform”, säger han om planerna.

Fenomenet att hyra ut sin bostad under kortare perioder består inte längre bara av marknadsplatser som Blocket eller Airbnb. Runt de stora aktörerna som samlar hus och lägenheter har det vuxit fram en hel bransch av tjänster och produkter som ska underlätta uthyrningen.

Ett av bolagen som verkar inom denna nisch är svenska Guestit, som grundats av Olof Kernell, Elias Högmark och Voi-grundaren Fredrik Hjelm.

Bolaget har utvecklat en tjänst som riktar sig mot ägare till bostäder och fastigheter som vill hyra ut boenden i upp till 12 månader. Genom Guestit kan de lämna över ansvaret för exempelvis städning, fotografering och överlämning av nycklar.

Nu kan Breakit berätta att Guestit ökade omsättningen kraftigt under sitt senaste räkenskapsår, som är brutet och slutade i juni 2023. 

Totalt ökade intäkterna från 42 till 68 miljoner kronor.

Vd:n Olof Kernell spår också att tillväxten ska hålla i sig.

“Vi fortsätter att växa lönsamt och återinvesterar överskottet i produkten och användarupplevelsen för våra ägare och hyresgäster”, säger han i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

“Guestit har potentialen att bli Nordens ledande plattform och operatör för uthyrningar upp till 12 månader med trygghet som ledord. Vi är särskilt glada över att ha börjat arbeta med några av Sveriges ledande fastighetsbolag under året”.

Prognosen för det pågående räkenskapsåret är en omsättning på över 100 miljoner kronor.

Olof Kernell tog över vd-rollen efter Pontus Kruth förra året och den sistnämnde blev då operationell chef. Fredrik Hjelm är inte längre operationellt aktiv i bolaget men sitter som styrelseordförande. Utöver de förändringarna har bolaget också anställt en ny affärsutvecklingschef i Mattias Lamberg som tidigare ansvarade för Curbs expansion, customer succes manager Diana Zambrano som ansluter från At Six, liksom teknikansvarige Mike Eirih, tidigare teknikchef på Allabrf:er.

“Vår filosofi har alltid varit att ha ett litet team med extremt kompetenta medarbetare. Det har varit en nyckel till att vi varit lönsamma sen start. Den filosofin kommer vi fortsätta med och vi är glada över rekryteringarna av Mattias, Diana och andra under året. Nu har vi teamet på plats för att under året 2023/2024 omsätta en bit över 110-120 miljoner kronor med bibehållen lönsamhet”, säger Olof Kernell.Han meddelar också att Guestit planerar att expandera genom förvärv.

“Vidare kommer vi framöver titta på en rad förvärv av bolag som har en bas av objekt som skulle passa på Guestits plattform och applicera vår digitala produkt på”, säger han.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer