Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Nya skiften i hälsobolagets styrelse

Artikel bild
Per Båtelson, ny vd för Hercare och Zeinab Daugaard tidigare vd och numera styrelseledamot.

Hälsobolaget Hercare gör om i styrelsen och siktar på lönsamhet i år.

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

ai@breakit.se

Hercare, även känt som HerCare Sweden AB, genomför förändringar i sin styrelse. Tine Helen Fjeldstad har utnämnts till ledamot och ersätter Ahsan Amjad, som har lämnat sin position. Det framgår av dokument från datatjänsten Eivora. Fjeldstad är psykolog och kommer från Norge.

Tine Helen Fjeldstad tar plats i styrelsen tillsammans med de nuvarande ledamöterna Zeinab Daugaard, Per Gunnar Båtelson, Anna Kalinowska och Johan Ollas, som även är ordförande. Företaget, som grundades av Mia Lundin år 2017, fokuserar på hälsa och hjälp för kvinnor inom områden som PMS, förklimakterium och klimakterium. 

Under 2022 hade Hercare en omsättning på cirka 18,1 miljoner kronor och 17,6 miljoner kronor året innan. Bolaget siktar på att bli lönsamt till 2024 och har tagit in 24,5 miljoner kronor från investerare.

Företaget värderas just nu till cirka 12,8 miljoner kronor enligt Eivora. Hercare har en digital app samt fysiska butiker och använder teknik som Apple Watch-integrering för att hjälpa användare övervaka symptom relaterade till hormonella förändringar. Bolaget har omkring 30.000 användare i dagsläget och fortsätter att investera i sin teknologi.

Per Gunnar Båtelson är vd och ledamot för Hercare. Han är en del av den fortsatta utvecklingen och förändringarna inom företagets ledning. Andra ledamöter och deras roller inom bolaget inkluderar Zeinab Daugaard, som är tidigare vd för kvinnokliniken Hercare och investerare inom tillverkningsindustrin, hälsofrämjande och hållbarhet samt Anna Kalinowska, en aktiv deltagare i företagets strategiska beslutsprocesser.

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande.

Läs mer