Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Här är Isabella Löwengrips nya gig – blir vd på AI-bolaget Aimastar

Artikel bild
Isabella Löwengrip. Foto: Daniel Ivarsson

Allt kraschade för fyra år sedan. För två år sedan gjorde Isabella Löwengrip comeback som investerare. Nu kan Breakit avslöja att hon också är tillbaka operativt – och blir vd för ett helt nytt AI-bolag. 
”Det är kul att ha hittat min nya bolagsresa.”

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

För två år sedan gjorde entreprenören och influencer-veteranen Isabella Löwengrip en comeback i näringslivet efter att hennes eget bolagsimperium kraschade 2020. Hon kom tillbaka som investerare, via bolaget Löwengrip Invest, och har bland annat satsat på Plegium som säljer uppkopplade säkerhetsprodukter. 

Nu kan Breakit avslöja att Isabella Löwengrip är tillbaka operativt. Enligt handlingar som skickats in till Bolagsverket är hon ny vd för det sprillans nya bolaget Aimastar. Sprillans nya är ingen underdrift. Bolaget registrerades igår. 

”Jag trodde att jag skulle kunna gå under radarn ett tag. Jag tänkte att jag kör igång det och sedan berättar jag”, säger hon med ett skratt när Breakit kontaktat henne. 

Baserat i Göteborg

Isabella Löwengrip är delägare och medgrundare i bolaget som har sitt säte i Göteborg. 

”Jag har varit på jakt efter den typen av investering, inte direkt att sätta på mig vd-hatten. Samtidigt har jag velat vara operativ i ett nytt bolag men inte vetat vad det ska vara.”

Det har gått fyra år sedan hon arbetade operativt. 

“Jag har inte jobbat aktivt i ett företag sedan jag sålde Löwengrip 2020, vid sidan av mina sociala medier-kanaler. Jag har inte vetat exakt vad jag ska syssla med men nu har poletten ramlat ner”, berättar hon. 

”Det är kul att ha hittat min nya bolagsresa.”

Aimastar är ett bolag som enligt verksamhetsbeskrivningen ska hjälpa e-handlare visuellt med AI-verktyg, utan att kompromissa med kvaliteten. 

”Som ängelinvesterare så ser man verkligen hur många slänger sig med AI och att värderingarna ökar när man slänger på det. Men vi vill hitta ett sätt som man verkligen kan använda det på ett bra sätt innan vi skalar upp. Jag är allergisk mot visionen att bli så stor som möjligt på kort tid. Vi har blivit lönsamma innan bolaget ens registrerades. Vi har flera kunder på kö.”

Klonade sig själv redan för sex år sedan

AI-hajpen har varit enorm de senaste åren. Men Isabella Löwengrip var tidigt ute med att se potentialen. 2018 floppade hennes satsning på influencer-klonen Gabrielle.

”Det har hänt så mycket med AI sedan dess. På den tiden när jag skulle ta fram bilder var det dyrt, krångligt och det blev dessutom fult.”

Var du för tidigt ute?

“Jag var absolut för tidigt ute. Jag var först i Norden. Det fanns globala spelare, men de var små.”

Sedan dess har tanken levt kvar. Och nu materialiseras den i Aimastar. 

Isabella Löwengrip har grundat bolaget tillsammans med fästmannen Paul Sundvik och ett grundarteam i Göteborg.  

”Jag är otroligt glad över att ha hittat mina delägare och inom ett område som jag vill vara och sätta på vd-hatten i.” 

Hur känner du för att kliva in operativt i ett bolag igen efter fyra års uppehåll?

”Jag känner en enorm respekt för vd-titeln. Jag har ju själv haft väldigt många anställda genom åren och har hunnit reflektera. Jag har haft en stor ledarroll men inte varit mogen. Så jag känner en helt annan respekt  idag och vill göra det rätt.”

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer