Sök

Prioritet Finans kliver in i Mat.se – köper tio procent

Mat.sePrioritet Finans

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

Mat.se får nya ägare. Fakturabolaget Prioritet Finans sväljer tio procent av den snabbväxande e-handeln.

Prioritet Finans är främst känt för sin stora affär inom fakturaköp, så kallad factoring.  Men sedan en tid tillbaka har Prioritet Finans även testat lyckan som investerare. 

Nu går bolaget in i den heta nischen för mathandel på nätet – och köper tio procent av Mat.se.

"Vårt framgångskoncept bygger på att följa med i den tid vi lever i. Att enkelt via mobilen kunna handla handplockade matkassar som samma dag levereras till hem till din egen dörr är ett sådant exempel. Här vill vi vara med och påverka tillsammans med det innovativa bolaget Mat.se, säger Nils Wiberg vd på Prioritet Finans, i ett pressmeddelande.

Affären gäller tio procent av Mat.ses moderbolag, Matse Holding. Koncernen består förutom Mat.se  av Cold Cargo Sweden, Kokaihop Media och Spisa Nu i Göteborg.

Enligt pressmeddelandet sålde Mat.se, som erbjuder hemkörda matvaror via e-handel, nära 22 miljoner kronor under maj. Det är en ökning med 51 procent jämfört med samma period föregående år.

Under årets första kvartal rapporterade Matse Holding intäkter på 74 miljoner kronor, vilket var en ökning med 48 procent jämfört med 2015 års första kvartal. Resultatet, som sänktes av kostnader för en etablering i Skåne, landade på minus 20,5 miljoner kronor.

Mat.se redovisade en omsättning på 69,5 miljoner kronor, och ett rörelseresultat på minus 14,3 miljoner kronor under årets första kvartal. 

Moderbolaget noterades på First North under 2014. Aktiekursen har fallit markant sedan noteringen, men vände upp i början av maj. 

Den 17 maj gick Matse Holding ut med en riktad nyemission mot ”ett begränsat antal svenska och internationella institutionella och strategiska investerare”.

Nyemissionen resulterade i att 100 miljoner plockades in, varav Prioritet Finans står för omkring en fjärdedel. 

Läs mer