Sök

Jonas Alfredson tar över som vd för Lumera – Mats Lillienberg lämnar

Jonas Alfredson tar över som vd på Lumera. Foto: Press

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

Lumera, SaaS-bolaget inom digitalisering av liv- och pensionsindustrin, genomgår förändringar i sin styrelse i samband med tillsättandet av en ny vd.

Lumera, företaget som fokuserar på att digitalisera liv- och pensionsindustrin, genomgår ändringar i sin styrelse. Jonas Alfredson valdes in som ny extern vd den 26:e februari 2024 och ersätter Mats Lillienberg som tidigare innehaft positionen som extern vd. Det framgår av dokument från Eivora, den ledande företagsdatatjänsten.

Jonas Alfredson tar över positionen i företaget som arbetar inom SaaS-industrin med syftet att digitalisera liv- och pensionsindustrin. Lumera har 245 anställda, grundades den 13 november 2002 och har varit verksamma sedan dess.

Förutom Jonas Alfredson består Lumeras styrelse av Anders Lundström som ledamot, Klas Peter Larsson som ledamot och ordförande, Thomas Bill Revland som ledamot, Lars Stugemo som ledamot, Malin Björkmo som ledamot, Kerstin Hessius som ledamot och Hans von Knorring som ledamot.

Klas Peter Larsson innehar också styrelseuppdrag i företag som Auctionet, Trapets och Maintmaster, medan Thomas Bill Revland är engagerad i Hypergene.

Lumeras affärsidé innebär att erbjuda tjänster som sänker ledtider, effektiviserar verksamheter, underlättar hantering av krav och förfrågningar och ger datainsikter för bolag inom liv- och pensionsindustrin. Företaget omsatte 445.975.000 kronor under 2022 och redovisade en vinst på drygt 32 miljoner kronor samma år.

Deras nuvarande värdering uppgår till  nära 500 miljoner kronor, och de har tagit in totalt 3.000.000 kronor från investerare, med Monterro som en av dess främsta investerare enligt Eivora.

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande.

Läs mer