Sök

Konkursförvaltaren skjuter upp tidsfrist – har bara fått ett skambud på Cake

CakeFordonelfordon

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Det har kommit in ett bud. Men det är alldeles för lågt. Nu skjuter konkursförvaltaren upp tidsfristen för att få till en försäljning av Cake.

I måndags gick tidsfristen ut för att lägga bud på Cakes konkursbo, två veckor efter att elmotorcyklarna blev tvungna att kasta in handduken. 

“Jag kan inte gå in på detaljer nu. Förhandlingar kommer pågå under veckan. Inget är klart”, skrev konkursförvaltaren Jakob Callmander, en av delägarna i Fylgia advokatbyrå, i ett sms till Breakit när det bara återstod timmar kvar till deadline.

Nu kommer nästa vändning för MC-utmanaren som grundades Stefan Ytterborn för åtta år sedan. Tidsfristen förlängs. Ny deadline är satt till lunchtid fredag.

Den bakomliggande orsaken till att tidsfristen skjuts fram är att det endast har kommit ett bud på Cakes konkursbo på 15 miljoner kronor. Och det är för lågt.

”För att vi ska ge alla en möjlighet att komma med motbud”, säger Jakob Callmander till Dagens Industri

Ambitionen har varit att sälja Cake i ett stycke och enligt det anbudsunderlag som släpptes mindre än en vecka efter konkursbeskedet så innehåller konkursboet fordon värda 45 miljoner kronor och andra komponenter värda 163 miljoner kronor. 

”Vi har goda skäl att tro att det kan komma högre bud”, säger Jakob Callmander till DI. 

Han utvecklar vidare att man hoppas få ett bud som täcker större delen av den prioriterade borgenären SEB:s fordran i konkursen. 

Cake har enligt den rapport som ingår i anbudsunderlaget kortfristiga skulder på över 172 miljoner, där ett lån på 37,5 miljoner kronor hos SEB ingår. 

En aktör som klev in som potentiell budgivareinnan den själv gick in i konkurs – var elmopedsbolaget Vässla. 

Den ambitionen togs inte emot med öppna armar av Cake-grundaren Stefan Ytterborn. 

”Jag vill inte låta arrogant, men vi föredrar en partner som vi kan skala med”, svarade han då. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer