Sök

Dealguru vill bli störst i Sverige på deals – får in 10 miljoner (och sparprofilen Niklas Andersson)

Dealgurue-handel

Johan Selin, vd Dealguru och Niklas Andersson. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Finska riskkapitalbolag satsar på den svenska dealsajten.

Vem gillar inte en bra deal? En som gör det är i alla fall Johan Selin. I slutet av 2022 grundade han Dealguru som vill skapa Sveriges största community för shopping och deals.

Redan från start fick han med sig Niklas Andersson, då Avanzas sparekonom och numera på Carnegies Montrose (ett slags Avanza för private banking). 

Nu har bolaget säkrat 10 miljoner i riskkapital från de finska VC-firmorna Gorilla Capital, Innovestor, affärsänglar och family offices.

“Jag älskar bra deals, men det finns ingen sajt som samlar alla riktigt bra erbjudanden och rabatter”, säger Johan Selin i ett pressmeddelande.

“Därför startade vi Dealguru, för att ge alla svenskar möjligheten att upptäcka alla fantastiska deals och spara pengar.”

Han är inte ensam om att älska deals och sparande.

“Jag älskar sparande i alla former så Dealgurus affärsidé känns väldigt spännande”, säger Niklas Andersson.

“Att få vara med på resan från start och dessutom börja investera i onoterade innehav är både väldigt spännande och lärorikt.”

Bolaget har valt en communitybaserad modell som innebär att medlemmarna hjälps åt att leta efter och dela med sig av olika erbjudanden de hittar.

“Feedbacken från vårt community, som är kärnan i vår verksamhet, är otroligt viktig”, säger Johan Selin. 

“Det finns en önskan bland våra medlemmar om en app som gör det enklare att navigera bland våra 8000 erbjudanden, så det ska vi leverera så snart som möjligt.”

“Vi investerar i team med en tydlig vision och kapacitet att omvandla idéer till framgångsrika företag med kunden i fokus”, säger Risto Rautakorpi, managing partner på Gorilla Capital. 

“Dealguru uppfyller alla våra kriterier med råge varför de är en av våra allra första investeringar från vår senaste fond”.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer