Sök

Nima Samimi säljer AlexisHR – till norska jätten Simployer

AlexisHRHR

Nima Samimi, vd AlexisHR, och Vigleik Takle, vd Simployer. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

För fem år sedan startade Nima Samimi sin startup AlexisHR med fokus på att förenkla personalfrågor. Nu säljer han till en norsk veteran som redan har shoppat upp en handfull svenska HR-bolag.

Startupen AlexisHR ska hjälpa företag att hantera och automatisera personaladministration. Bakom bolaget står grundaren och vd:n Nima Samimi.

Senast bolaget omskrevs hos oss så hade bolaget precis fyllt kassan med 18 miljoner, där lejonparten kom från riskkapitalbolaget Spintop Ventures. Totalt har AlexisHR plockat in 30 miljoner kronor till dags datum, enligt bolagsdatasajten Eivora. Senast bolaget tog in pengar värderades det till 86 miljoner kronor.

För att fortsätta sifferkavalkaden så kan man även notera att omsättningen växte till 9,7 miljoner kronor 2022 medan resultatet landade på minus 7 miljoner kronor för bolaget som bara har funnits i fem år. 

Nu till nyheten. 

Det är inte bara riskkapitalisterna som har haft AlexisHR på sin radar. Det har även den norska HR-veteranen Simployer – som nu köper upp Nima Samimis startup. Det är ett av de största förvärven i Simployers 40-åriga historia och beskrivs som en ”signifikant milstolpe” på den norska jättens resa till att bli den ledande HR-aktören i norra Europa. 

Det framkommer inte vad Simployer har betalat för AlexisHR men så här kommenterar Nima Samimi uppköpet.

”Jag är otroligt stolt över vad vi har åstadkommit på AlexisHR och jag är lika spänd över framtiden tillsammans med Simployer. Genom att blanda vår AI-drivna approach med deras djupa kunskap inom HR och skräddarsydda verktyg så är vi övertygade om att vi kommer att erbjuda HR-lösningar till våra kunder som inte kan matchas”, säger han. 

Simployer har tidigare shoppat upp flera HR-specialister i Sverige, däribland Tholin & Larsson, Netcompetence, &frankly  och Edge HR.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer