Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Vill vara din digital finanschef – nu mångdubblar Lesslie och tar in nya miljoner

Gunnar Rytterling, Filip Haglund och Oscar Viken. Foto: Press

Med erfarenheter från storbank och Klarna startade fintechbolaget Lesslie för ett par år sedan med en idé att digitalisera finanschefen. Nu växer bolaget med rekordfart och avslöjar planer på att bli så mycket mer. In kliver tidigare toppar från Klarna och Swish.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

De har marknadsfört tjänsten som en digital finanschef. Fintechbolaget Lesslies mjukvaruplattform ska förenkla bolagens finansiella förehavanden, allt från betalningar och bankärenden till kvalitetskontroller. Den tillhörande redovisningen automatiseras. 

Bakom tjänsten står den tidigare Nordeachefen Gunnar Rytterling, Klarnaveteranen Oscar Viken och algoritmutvecklaren Filip Haglund.

Behovet av en digital CFO verkar växa, inte minst i tider när bolagen vill vända på varje krona. Det yttersta beviset för det är att omsättningen ökat med 500 procent det senaste året för bolaget som såg dagens ljus 2020. 

Nu ska Lesslie växla upp ännu mer och tar in 18 miljoner kronor i en nyemission som leddes av Wellstreet. I rundan finns även investmentbolaget Quinary, Klarnas tidigare teknikchef David Craelius och Erik Seifert, tidigare ordförande i Swish. 

Jag är väldigt glad över möjligheten att få stödja Lesslie i denna fas. Deras innovativa tillvägagångssätt att uträtta kostnadseffektiv och snabb valutaväxling för små och medelstora företag positionerar dem som en verklig utmanare i branschen”, säger Armando Coppola, Partner och fondchef på Wellstreet.

Med den säkrade finansieringen kommer Lesslie fortsätta lösa flera konkreta problem för svenska företag med kunder och leverantörer utomlands, heter det. 

Tjänsten är integrerad med flera affärssystem såsom Fortnox, Visma och Microsoft Business Central samt med flera banker och Skatteverket. 

På längre sikt är målet för Lesslie att bli en neobank för importörer och exportörer och att expandera sitt produktutbud för att även hjälpa kunder med deras likviditetshantering och stödja finansieringsbehov.

”Vi vill ge våra kunder mer valuta för pengarna. Det kan handla om allt från att sänka bankavgifter, ge bättre valutakurser till att minska redovisningskostnader. Det nya PSD2-regelverket i kombination med öppna API:er till redovisningssystem och Skatteverket gör att vi kan erbjuda bättre och billigare bankprodukter till kunder och samtidigt automatisera administration och bokföring”, säger Lesslies vd Gunnar Rytterling.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer