Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Cake-grundarens hopp – ville nå en deal med Harley-Davidson

Stefan Ytterborn och Eric Asmussen, Cake. Foto: Press/Albin Jonsson/Montage

Cake gick i konkurs förra veckan. Nu kämpar grundaren och vd:n Stefan Ytterborn för att hitta en räddande partner som kan säkra MC-utmanarens överlevnad.

”Jag hoppas vi kan skratta åt det här om tio år.”

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Den stupade svenska MC-utmanaren Cake förhandlade med det legendariska motorcykelbolaget Harley-Davidson under tiden bolaget kämpade för sin överlevnad. 

Det säger grundaren och vd:n Stefan Ytterborn till den amerikanska nyhetssajten Techcrunch. I intervjun säger han att han hoppas komma ur konkursförfarandet med en ny partner vid sin sida. 

”Jag har suttit i 40 möten de senaste tre dagarna”, avslöjar han. 

De flesta mötena ska ha varit med andra liknande fordonsbolag. De vill se om det finns en möjlighet att samarbeta, säger Stefan Ytterborn. 

”Jag tror att om tio år så kommer vi att titta tillbaka på åren 2017 till 2022 och kunna skratta åt det här, när vi ser hur illa det blev. Just nu sliter vi häcken av oss med att hitta en väg framåt.”

Elfordonsbolaget Cake gick i konkurs förra veckan, efter nio år och nästan 700 miljoner kronor i intaget riskkapital, merparten via den emission som genomfördes hösten 2021. I peaken värderades bolaget till cirka 2 miljarder kronor.

I ett brev till anställda skrev Stefan Ytterborn att bolaget förhandlade in i det sista för att lösa bolagets finansiella problem. 

”Vi befann oss i förhandlingar till det bittra slutet. Vi var nära att nå målet om ett brygglån på 13 miljoner kronor, för att täcka löner och skatter, innan en större runda som fanns runt hörnet, men vi missade med 1-3 miljoner till slut”, skrev han bland annat.

De anställda på Cake har varit tvungna att fortsätta gå till jobbet och hålla uppe produktionen – trots att de ännu inte fått någon lön sedan i december

LÄS ÄVEN: De ägde aktier i Cake vid konkursen – här är största förlorarna

LÄS ÄVEN:  Cake i konkurs – här är grundarens brev till de anställda

Läs mer