Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Bianca Ingrossos Caia till salu igen – ny miljardaffär väntar

Bianca Ingrosso. Foto:TT

Influencern och entreprenören Bianca Ingrossos sminkbolag Caia Cosmetics uppges vara till salu.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Det rapporterar Dagens industri, med hänvisning till analyshuset Mergermarket.

Enligt Mergermarket ska riskkapitalbolaget Verdane, som 2020 köpte in sig i Caia och idag äger runt 60 procent, ha anlitat finanshuset Raymond James för att hitta en köpare.

Mergermarket uppger att Caia i dagsläget har ett rörelseresultat (ebitda) på motsvarande 170-225 miljoner kronor och att värderingen kommer baseras på den siffran.

Någon prislapp är alltså ännu inte offentlig, men enligt Breakits beräkningar utifrån Mergermarkets uppgifter bör det röra sig om en potentiell affär i storleksklassen 3-4 miljarder kronor.

När Verdane 2020 köpte drygt hälften av Caia ska värderingen ha legat på cirka 500 miljoner kronor, enligt dokument som Breakit tidigare tagit del av. Den affären skedde bara två år efter att Bianca Ingrosso grundat bolaget tillsammans med sin manager Vanessa Lindblad och kompanjonerna Mikael Snabb och Jesper Matsch.

”Tack vare partnerskapet med Verdane kommer Caia-teamet och jag kunna göra verklighet av vår vision att erbjuda exklusiva skönhetsprodukter av högsta kvalitet till schyssta priser över världen”, sa Bianca Ingrosso då.

Bianca Ingrosso, som varit ansiktet utåt för det snabbväxande sminkbolaget, berättade senare i en dokumentär att hon inte ville sälja Caia och beskrivit det som det “största misstaget jag gjort i mitt liv.” 

I juni förra året kunde Breakit också avslöja att medgrundaren Mikael Snabb hade lämnat Caias styrelse.

LÄS MER: Nya dokumentet avslöjar: Så mycket fick Ingrosso och gänget för sitt Caia

Läs mer