Sök

Viaplay blottar siffrorna – har tappat nästan en miljon kunder

ViaplayStreaming

Jørgen Madsen Lindemann, är ny vd sedan i år för Viaplay. Foto: Press/TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Siffrorna presenteras i samband med prospektet för krisemissionen.

I samband med att Viaplay publicerar ett prospekt inför företrädesemissionen som fått godkänt av ägarna ger streamingbolaget en finansiell uppdatering av läget. 

För hela koncernen så ökade omsättningen till 18,6 miljarder kronor förra året, vilket kan jämföras med 15,7 miljarder 2022, enligt de preliminära siffrorna.

Samtidigt minskade antalet abonnenter till 6,5 miljoner 2023. Året innan låg motsvarande siffra på 7,3 miljoner. 

Viaplay gjorde under året en förlust på cirka 1,1 miljard kronor och kassaflödet, exkluderat från förvärv och avyttringar, noteras till minus 3,5 miljarder kronor under 2023. 

Viaplays krisplan presenterades i samband med att bolaget lämnade en försenad kvartalsrapport i slutet av förra året. Planen går kort ut på att ta in 4 miljarder kronor, vilket späder ut de nuvarande aktieägarna rejält, och skriva ner skulderna med 2 miljarder kronor. Utöver detta tillkom en rad med andra så kallade ”självhjälpsåtgärder” för att få det krisande bolaget på fötter.

Den turbulenta tiden för streamingbolaget gjorde att det kvalade in till en av 2023 års sämsta aktier, med en total nedgång på 97 procent. 

Den fullständiga rapporten för det fjärde kvartalet kommer att presenteras 22 februari. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer