Sök

T.Loop ska göra smartare serverhallar – får in 36 miljoner

T.LoopImpact

Staffan Stymne, vd och medgrundare T.Loop. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Ska bygga datacenter i källarlokaler för att kunna återanvända spillvärmen till att värma upp olika byggnader.

Den svenska satsningen T.Loop vill bygga datacenter som inte slösar lika mycket energi. Lösningen ska vara att anlägga serverhallar på platser i städer där spillvärmen kan användas för uppvärming, till exempel för olika kommersiella lokaler.

När Breakit senast skrev om T.Loop i mitten av förra året hade bolaget tagit in runt 20 miljoner kronor i två omgångar. Nu skriver sajten Impact Loop (ingen koppling mellan bolagen utöver namnet) att datacentersatsningen har fyllt kassan ytterligare.

I en ny övertecknad kapitalrunda har T.Loop tagit in ytterligare 36 miljoner kronor. Den ursprungliga planen var att ta in 25 miljoner kronor, berättar marknadsföringschefen Cecilia Hjertzell för sajten.

"Med denna investering så ligger vi i linje med vår tillväxtplan där målsättningen är att nå en omsättning på mellan 1,5 och 2 miljarder kronor inom 10 år med hög vinstmarginal. Och just nu ser vi inga hinder i den målsättningen med en ökad efterfrågan globalt på datakapacitet, speciellt i Norden”, säger hon.

Värderingen av bolaget i den senaste nyemissionen ska ligga på 135 miljoner kronor enligt databasen Eivora. Vid nyemissionen i februari 2023 var värderingen 94 miljoner kronor. Vilka som har investerat framgår inte.

T.Loop grundades 2020 av Staffan Stymne, Linda Waxin, Jonas Nyman och Mathias Lindqvist.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer