Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Cling Systems tar in 14 miljoner till sin marknadsplats för bilbatterier

William Bergh, vd Cling Systems. Foto: Press

Fler elbilar innebär fler batterier och Cling vill göra det enklare att både återvinna och återanvända den viktiga komponenten. Nu fyller de kassan för att finansiera tillväxten.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Med allt fler elbilar på vägarna så kommer det också allt fler batterier som behöver hanteras när de inte orkar med sitt uppdrag längre. Eller när bilen de sitter i har rullat sin sista meter av andra anledningar. 

Svenskarna bakom Cling Systems vill skapa ordning och reda bland de många olika batterierna. Medgrundaren William Bergh har berättat för Breakit om den stora utmaningen som kommer med de tusentals olika batterimodeller som idag ligger “huller om buller hos olika verkstäder och bildemontörer”. 

Deras lösning var att skapa en marknadsplats som fokuserar helt på elbilsbatterier för att koppla samman verkstäder och bildemontörer med potentiella köpare. Vilket fick investerare som Trucks VC och First Venture att satsa 21 miljoner kronor på bolaget i slutet av 2021.

Nu har samma investerare valt att investera ytterligare 14,4 miljoner kronor i Cling i en bryggrunda. Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget, som Impact Loop var först att rapportera om.

“I vår jakt på cirkularitet så kommer den här investeringen inte bara att stötta Clings tillväxt och innovation, men också visa våra investerares engagemang för ett hållbart samhälle”, säger William Bergh och fortsätter sedan:

“Med det här stödet utökar vi vårt team och söker aktivt efter de bästa talangerna för vårt uppdrag att slapa en mer hållbar och harmonisk värld.”

Den senast tillgängliga årsredovisningen visar att Cling omsatte 1,1 miljoner kronor under 2022 med en rörelseförlust på 1,8 miljoner kronor. Enligt pressmeddelandet har bolaget idag registrerade användare från 309 företag i 30 länder men inga nya siffror om försäljningen presenteras.

Antalet anställda var 14 personer i december, en ökning från 3 personer vid nyemissionen samma månad 2021.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer