Sök

Musk söker ny anställd i Sverige: Vill du bli Teslas lobbyist mot facket?

IF MetallFordon

Tesla söker en lobbyist i Norden. Foto:TT/Istockphoto

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Frågan är om det här kan lösa Elon Musks huvudbry i Norden.

Konflikten mellan Tesla och IF Metall tycks inte vara nära att lösas. I går kom nästa dubbelsmäll för den amerikanska biltillverkaren. Fackförbundet Transport sympativarslade. Från och med julafton kommer det inte ske någon avfallshantering vid Teslas anläggningar. Kort efter kom beskedet att hovrätten avslagit Teslas överklagan. Biljätten får inte hämta sina registreringsskyltar och kringgå Postnords blockad. 

Grunden för konflikten som även spridit sig till våra nordiska grannländer handlar om kollektivavtal för anställda i Teslas dotterbolag TM Sweden. 

Nu väntas Tesla förbereda nästa drag. Financial Times skriver att Elon Musks fordonsföretag vill anlita en lobbyist i Sverige för att hjälpa till att lösa krisen. Ansökan finns ute på bolagets karriärssida. Det Tesla söker är en person som på sin meritlista kan visa att man gjort regulatoriska förändringar i Norden. Personen ska ha sin bas i Stockholm eller Oslo.

Personen som söks ska hjälpa och se till att det legala ramverket i Norden ska stötta Teslas mission, heter det vidare. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer