Sök

Healthtech-bolaget Linkura i konkurs

LinkuraHälsa

Henrik Tegelström, tidigare vd på Linkura. Foto: Press

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

Linkura ville hjälpa människor att ta kontroll över sin hälsa – nu går bolaget i konkurs.


Healthtech-bolaget Linkura grundades 2013 med idén om att människor skulle ta kontroll över sin hälsa. Det skulle göras med hjälp av bolagets mätare. Genom att fästa mätaren på bröstet, som i sin tur kopplades till en app,  mätte den stressnivå, sömn och aktivitet under dygnets alla timmar. 

Men nu har bolaget gått i konkurs. Enligt handlingar från Linköping tingsrätt var det bolaget som ansökte om konkursen då det inte kunde betala sina skulder. 

När Breakit når konkursförvaltaren Sandra Putsen ger hon en kommentar via mejl: 

Kort kan sägas att konkursen är i ett inledande skede där fokus ligger på att hantera de anställda och deras lönefordringar, alltså lönegarantihandläggning. Parallellt pågår arbete med att undersöka möjligheterna till en överlåtelse av bolagets rörelse”, skriver Sandra Putsen. 

Så sent som 2019 tog bolaget in kapital. 7 miljoner kronor plockades in i en investeringsrunda som leddes av bolagets då nytillträdde vd Henrik Tegelström, som blev en av bolagets större ägare. Även investeringsbolagen 3T Invest, Gamlegård Invest, Almi Invest samt befintliga ägare investerade i bolaget. 

Under Linkuras räkenskapsår som sträckte sig från juli 2021 till sista juni 2022 omsatte bolaget 3,9 miljoner kronor med ett minusresultat på 7,4 miljoner kronor.

Linkura grundades av Johan Gunnarsson, Gustaf Hansen och forskaren Anders Tjernvik. När bolaget gick i konkurs stod Anders Pernes som företagets vd. 

Breakit har sökt Linkura. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer