Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Här är paret Nyrenstens nya investering – ska “bygga brands”

Rosanna Thun, James Gallimore, Pernilla Nyrensten, Anders Forsberg, Robin Stenman, Niclas Nyrensten. Foto: Press

Pernilla och Niclas Nyrensten häller ned miljoner i ett nytt projekt.

Martin Hävner

Martin Hävner

martin@breakit.se

Reporter

Paret Nyrenstens investering blev känd på tisdagsmorgonen via ett pressmeddelande från Tourn, som driver ett influcencer-nätverk och som är noterat på Stockholmsbörsens juniorlista First North. 

Detaljerna är lite oklara, men investeringen görs via makarna Pernilla och Niclas Nyrenstens bolag World Group Holding och den uppgår till 6,6 miljoner kronor. För den summan får grundarna av Revolutionrace 10 procent i Tourn ASA som är ett brittiskt samriskbolag mellan Tourn och ett bolag som heter Atlantic Swiss.

Efter investeringen kommer det nämnda bolaget att byta namn till World Tourn ASA. 

Bolagets affärsidé och strategi är “att bygga brands, så som produkter, AI, Web3 etc tillsammans med internationella kändisar”, som det uttrycks i pressmeddelandet. 

“Vi är på väg att bilda ett eget internationellt ekosystem för nästa generation inom brands och entertainment. Ett ekosystem som kombinerar AI, Web3, IP-rättigheter, SaaS och brands", säger Tourns vd Robin Stenman i ett av pressmeddelande från de inblandade parterna. 

Han fortsätter:

"Genom att koppla samman världens mest begåvade individer inom affärer, musik, spel och filmindustrin tillsammans med delvis ny innovation av tech såsom till exempel AI och Blockchain sätter detta bolag scenen för obegränsad potential”.

"En stor möjlighet uppstår när du hittar rätt personer! Jag är så exalterad och ödmjuk över att få vara en del av detta fantastiska team", skriver Pernilla Nyrensten på Linkedin.

Läs mer