Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Crowdfunding-plattformen Pepins lägger ner

Pepins vd Martin N Larsson. Foto: Press/Montage

Ska ha jobbat intensivt med att undvika utfallet. Men pengarna fanns inte att finna.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Pepins styrelse har beslutat att dra ut proppen. Crowdfunding-plattformen med handel i onoterade bolag läggs ner och samtliga tillstånd lämnas tillbaka till Finansinspektionen, enligt ett pressmeddelande på söndagskvällen. 

Skälen bakom beslutet ska vara marknadsläget och att det har varit svårt att hitta långsiktig finansiering av verksamheten, heter det i utskicket. 

“Det är givetvis dystert att vi har kommit till en punkt där vi behöver avveckla Pepins”, säger Pepins ordförande Jonas Eriksson i en kommentar.

Enligt vd Martin N Larsson, som tog över efter Anders Danielsson i somras, är avveckling ett utfall som man har jobbat intensivt med att undvika.

De personer som har investerat i företag via Pepins kommer också framöver att äga andelar i bolagen. 

“För att även framöver kunna tillgå sitt anskaffningsvärde av ett bolag är det en rekommendation att ladda ner eventuella avräkningsnotor från sitt Pepins konto”, säger Jonas Eriksson.

Så sent som i somras skrev Breakit om den nya planen för Pepins efter försäljningen till Navian. I pressmeddelandet som Pepins skickade ut i går skriver det att det även varit svårt att finansiera den planerade affären med Navian Tech. 

I en kommentar skriver Navian:

”Idag meddelar Navian Tech AB att bolaget, i samförstånd med styrelsen i Pepins AB, avbryter transaktionen. Parterna har nått en gemensam överenskommelse att om de väsentliga förutsättningarna för gemförandet av transaktionen inte har kunnat infrias.”

LÄS MER: Två plus två blev noll i Pepins – här är mitt tips till dig som vill ersätta dem

Läs mer