Sök

Så hög är lönen på Perfect Day – så mycket tjänar du som anställd

Perfect Day MediaLön

Hannah Widell och Amanda Schulman.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Så mycket hamnar i lönekuverten på poddsuccén.

Perfect day är Hannah Widells och Amanda Schulmans poddbolag som bland annat har succépoddarna Ursäkta, Fördomspodden och When We Were Kings. 

2021 köpte Abba-legendaren Björn Ulvaeus och EQT-toppen Conni Jonssons Pophouse bolaget och förra året tog Hannah Widell över rodret på bolaget igen.

“Hanna är helt rätt person att leda bolaget framåt vilket visade sig tydligt redan tidigt i rekryteringsprocessen. Hon är av en kaliber som är otroligt svårmatchad”, sa Per Sundin, vd på Pophouse vid det tillfället.

Bolagets omsättning ökade till 87,7 miljoner förra året men samtidigt växte förlusten från 11,4 miljoner kronor till 16,6 miljoner förra året. 

 ”2023 har hittills varit ett tufft år men eftersom vi samarbetar med poddmarknadens största varumärken och under våren har byggt ut vår annonsaffär samt har nya spännande intäktsben så har vi ökat omsättningen månad för månad från föregående år”, sa Hannah Widell till Breakit i samband med att vi skrev om bokslutet. 

Men hur mycket får man egentligen betalt när man jobbar på Perfect day? Enligt våra beräkningar (mer om det i faktarutan här under) ligger snittlönen för de 17 anställda på 53.345 kronor i månaden.

Kolla in lönerna hos Sverige 342 hetaste bolag – hela listan hittar du här).

Så här gjorde vi lönekartläggningen

När vi satte igång med sammanställningen utgick vi från de bolag som Breakit har skrivit om under de senaste åren och som vi sedan bevakar regelbundet. Vi tog sedan bort de bolag som har färre än tio anställda.  

I nästa steg hämtade vi personalkostnaden från resultaträkningen i den senast tillgängliga årsredovisningen, i möjligaste mån från koncernredovisningen. Från summan för personalkostnader drog vi av för sociala avgifter samt en schablon för övriga personalutgifter. I vissa fall hämtade vi lönekostnaden från årsredovisningens notverk. Därefter delade vi summan med antalet anställda i snitt under den aktuella perioden, och därefter med tolv för att få fram en månadslön. 

Då fick vi fram en schablonmässig bedömning om den genomsnittliga månadslönen på det aktuella bolaget. Ibland kan det faktiska snittet ligga något högre eller något lägre beroende på flera faktorer, men vi menar att detta är den bästa och mest enhetliga bedömning vi som utomstående betraktare kan göra.

Läs mer