Sök

Backas av Spotifyinvesterare – nu spränger Malmöbolaget Getaccept 100-miljonersvallen

GetAcceptLegaltech

Getaccepts Samir Smajic (VD och grundare) och Mathias Thulin (Chief Strategy Officer och grundare). Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Deras digitala deal room har blivit en hit. Nu korsar Malmöbolaget Getaccept den magiska gränsen 100 miljoner kronor.

Getaccept är bolaget som på mindre än ett halvår syntes i två helt olika kartläggningar hos Breakit, både martech-kartläggningen och legaltech-kartläggningen. Det kan förklaras av att bolagets verksamhet befinner sig någonstans i gränslandet mellan de två sfärerna. Det Getaccept har gjort är att de har utvecklat ett verktyg för e-signering och hantering av dokument. Enkelt uttryckt har man skapat ett ”deal room” där kund och köpare kan dela information. 

Bolaget, som har sin bas i Malmö, har nu lämnat in sin årsredovisning. Vi kommer till resultatet i det färska bokslutet men först en liten genomgång av koncernstrukturen. Getaccept AB ägs av Getaccept Holdings som i sin tur är ett helägt dotterbolag till Getaccept Inc i soliga Kalifornien i USA (brukligt för entreprenörer som varit en del av Y-Combinator). 

När vi skrev om Getaccept senast var det med siffror från räkenskapsåret 2021. Bolaget hade då en omsättning på 72,5 miljoner kronor. 

Nu kan vi avslöja att Getaccept sprängt 100-miljonervallen. Bolaget omsatte 108,6 miljoner 2022. Resultatet efter finansiella poster landade på -53,8 miljoner kronor, vilket är en något större förlust än 2021 då motsvarande siffra var -40,6 miljoner kronor. 

Ägarna har skjutit till kapital

Getaccept grundades av vd Samir Smajic tillsammans med Mathias Thulin, Jonas Blank och Carl Carell

Ägandet är inte helt lätt att reda ut just på grund av moderbolagets hemvist i USA men vi vet sedan tidigare att de har fått investeringar från affärsänglar som Spotifys tidigare finanschef Peter Sterky och Spotifyinvesteraren Felix Hagnö. Efter den senast kända rundan på 170 miljoner kronor 2020 blev riskkapitalbolagen Bessemer Venture Partners och DN Capital största externa ägare.

Bolaget har inte tagit in något externt kapital sedan 2020 men i årsredovisningen framkommer att Getaccept fått en aktieägartillskott på 62,5 miljoner kronor. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer