Sök

Padelbokaren Matchi dubblar förlusten – men ska gå med vinst om ett år

VerdaneMatchiPadel

Daniel Ekman, Matchi. Foto: Press/TT

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Padelglöden har falnat – och det gör det lite jobbigt för Matchi.


Minns ni när var och varannan person var på väg till, från eller var mitt i en padelmatch? Även om det känns som en evighet sen var det faktiskt inte så länge sen. Mitt under pandemin blomstrade padelindustrin och till och med Avicii Arena i Stockholm omvandlades till padelhall. 

Sedan dess har mycket vatten runnit under broarna. Padelhajpen har gått till padeldöd och konkurser och rekonstruktioner har stått som spön i backen.

Ett sorts nav i padelvärlden är bokningsappen Matchi. Via appen kan man boka tider och hitta partners att spela med. Även om padel inte är den enda racketsporten som går att boka via appen så är det den absoluta majoriteten av bolagets affär.

“Tillväxtmässigt har det plattats ut”, säger Daniel Ekman, vd på Matchi om förra årets färska bokslut.

“Vi har dalande siffror på den svenska marknaden men det kompenseras till viss del av att vi växer utomlands.”

Svart på vitt visar siffrorna att omsättningen i bolaget steg, men bara med ett par hundra tusen kronor och förra året landade den på 80 miljoner kronor (Matchi omsätter dock dryga 100 miljoner för närvarande i koncernen). Förlusten mer än dubblades till 62 miljoner kronor.

Men Daniel Ekman verkar inte speciellt oroad (det var han inte i fjol heller).

“Förlusten blev i linje med prognosen”, säger han men lägger också till att de planerar att gå med vinst nästa höst. -

“Sen beror det lite på hur mycket investerarna trycker på för att växa. Men vi vill bli ett lönsamt bolag igen så vi kan göra satsningar mer oberoende av det finansiella klimatet.”

Bolaget tog i våras in 50 miljoner kronor i två nyemissioner och har också ingått ett låneavtal med Almi på 10 miljoner kronor och tagit ett obligationslån på 48 miljoner.

Matchi ägs till 25 procent av Daniel Ekman och Sprints Capital och Verdane har ungefär 20 procent var.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer