Sök

We Are Padel har krympt ordentligt – men nu är rekonstruktionen genomförd

LedapWAPPadel

Eno Polo, vd på LeDap Group

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Borgenärerna har sagt sitt och rekonstruktionen av We Are Padel har vunnit laga kraft.


Padelsverige möts av positiva besked idag, när jätten We Are Padel meddelar att de har genomfört sin rekonstruktion. Det innebär att rekonstruktionsplanen och förslaget till förlikning med bergenärerna har gått igenom och klubbats av tingsrätten i Örebro. Det skriver bolaget själva i ett pressmeddelande.

Idag finns det 14 padelcenter i WAP:s regi i Sverige. Det kan jämföras med de lite över 70 center som bolaget hade på marknaden när de var som störst.

”Vi är glada att kunna meddela denna lösning för WAP i Sverige, med en hållbar kostym som nu är anpassad till marknadsförhållandena. Vi agerade tidigt för att ta ansvar för överutbudet på marknaden och givet den tuffa situationen var detta uppenbarligen ett nödvändigt tillvägagångssätt. Vi är tacksamma för en konstruktiv dialog med borgenärer och partners under denna process”, säger Eno Polo, vd för moderbolaget LeDap Group i ett pressmeddelande.

Konkursvågen har varit stor bland padelhallarna i Sverige. När hajpen för sporten var som störst valde många aktörer att satsa aggressivt på expansion, något som snart ledde till en överetablering.

WAP inledde sin rekonstruktionsprocess under hösten 2022. 

Så nyligen som i måndags kunde vi på Breakit rapportera om det senaste padelbolaget som tvingades kasta in handduken. Då var det Central Padel Nordic, ett bolag som satsade på både padelbanor och restaurangområde i Norra Djurgårdsstaden, som försattes i konkurs av Stockholms tingsrätt.  

LeDap Group driver också padelbolag i Norge under varumärket JustPadel.

Läs mer